Zna se ko je velikan - Cibona zaustavila Budućnost

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.12.18. | 20:41

Marko Ljubičić predvodio zagrebačku ekipu do preokreta

Košarkaši Cibone pobedili su u Zagrebu aktuelnog šampiona Jadranske lige, Budućnost sa 83:77 u jednoj od derbi utakmica 11. kola regionalnog takmičenja i nastavili borbu za plasman u plej-of.

Pored Cibosa, ova pobeda prijaće i navijačima Crvene zvezde, odnosno Partizana. Crveno-belima jer se njihov tim sada potpuno učvrstio na liderskoj poziciji, a crno-belima jer sada njihova ekipa ponovo može da konkuriše i za drugo mesto u ligaškom delu.

Izabrane vesti

Najefikasniji u Ciboni bio je plejmejker Marko Ljubičić sa 22 poena, a on je ujedno bio i jedini košarkaš domaćeg tima sa dvocifrenim košgeterskim učinkom. Nemanja Gordić postigao je 18 poena za Budućnost, a Erl Klark dodao je još 13.

Branilac jadranskog trofeja relativno sigurno je počeo utakmicu i u prvoj četvrtini držao prednost od nekoliko poena. Delovalo je da bi Budućnost mogla rutinski da trasira put ka pobedi.

Rezultatska klackalica obeležila je rezultatska klackalica, ali su Đetići i dalje kontrolisali situaciju na terenu. Ipak, u ovom periodu Cibona je već počela da “oseća” da bi mogla da uzme meru šampionu.

Budućnost je sredinom treće deonice stekla i 11 poena viška (50:39), ali kao mnogo puta ove sezone, šampion Jadrana nije uspeo da prelomi utakmicu na vreme.

I to mu se obilo o glavu. U završnici treće četvrtine Cibona napravila ogromnu seriju od 19:4 i preokrenula utakmicu u željenom smeru.

A onda su u poslednjoj četvrtini Marko Ljubičić i iskusni Damir Markota pogocima za tri poena odveli Vukove sa Tuškanca na plus 13 (79:66) i nagoveste iznenađenje.

Pokušali su izabranici Aleksandra Džikića u poslednja dva minuta da presingom i nešto bržom igrom u napadu pritisnu Cibonu i nateraju je na grešku, ali je domaćin odbio taj nalet na radost malobrojne publike u Draženovom domu.

ABA LIGA - 11. KOLO

Petak

Zadar - Igokea 95:80
/Litl 21 - Lešić 22/

Subota
Mornar - Cedevita 102:103
/Valer 28 - Pulen 30/

Mega Bemaks - Crvena zvezda 68:78
/Bitadze 23 - Perperoglu 17/

Partizan - FMP 83:77
/Lendejl i Gagić 16 - Rebec 17/

Nedelja
Olimpija - Krka 70:69
/Lazić 16 - Marineli 11/

Cibona - Budućnost 83:77
/Ljubičić 22 - Gordić 18/

Foto: ABA/Cibona/Baksaj, Vranar, Lausić


tagovi

Damir MarkotaMarko LjubičićAleksandar Džikić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara