""
""

Znate li ko je Kalu u Partizanu?

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.07.13. | 13:59

„Ne smeta mi kad me saigrači zovu Djape Kalu, verujem da ćemo zajedno napredovati i ako ne uspemo da se plasiramo u Ligu šampiona, makar da igramo Ligu Evrope“, kaže Predrag Luka

Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Slovenije

 

Izabrane vesti

Kalu u Partizanu! Nije šala, stvarno crno-beli imaju momka zvučnog prezimena. Angažovali su ga još pre pet meseci, samo što se tek sad zna da je reč o Predragu Luki!

Reč je o zanimljivoj prevodu na šatrovački nadimka (Peđa) i prezimena (Luka) nekadašnjeg fudbalera Rada, koga saigrači oslovljavaju originalno – Djape Kalu. Reklo bi se da i brzonogom krilnom vezisti prija način na koji ga dozivaju tokom treninga i utakmica, neki u šali kažu da zbog toga podseća na reprezentativca Obale Slonovače.
Nadimak datira iz vremena dok sam igrao na Banjici, čini mi se da su za njega zaslužni Nemanja Kojić, sa kojim sam cimer četiri godine, kao i Radomir Koković, bivši kapiten Rada. Ne smeta mi kad me saigrači zovu Djape Kalu“, iskreno će Predrag Luka.

Od nadimka je mnogo bitnije ono šta pruža na terenu, a jučerašnja provera sa Petrolulom nagovestila je da bi od zimskog novajlije Parni valjak mogao da ima koristi i u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Postigao je gol, rešio meč, mada je i njemu jasno da polovina zasluga za prvenac na pripremama ide na račun asistenta.
Kao što reče trener Rašović: ’Saša Ilić vidi što drugi ne vide’. I mene je uposlio fenomenalnim pasom, daće Bog da sličnih proigravanje bude i u narednom periodu, kad na programu budu važnije utakmice. Drago mi je što uprkos napornom radu tokom priprema sve ono što vežbamo na treninzima demonstriramo i u prijateljskim mečevima. Mlada smo ekipa, međutim, za sad sve deluje dobro i verujem da ćemo zajedno samo napredovati“.

Takvu konstataciju Luka, poput svih članova ekspedicija na Pohorju, donosi na osnovu igre, discipline, motivacije i trčanja u prve dve provere u Sloveniji. Zato i veruje da će od jeseni i Grobari sve to moći da vide u evropskim mečevima.
Daćemo sve od sebe da se plasiramo u Ligu šampiona, ali ako u tome ne uspemo, makar da igramo u Ligi Evrope. Bio bi i to uspeh za ovu mladu ekipu“.

Ona je osvežena dolaskom Filipa Malbašića, čime je proširena kolonija bivših fudbalera Rada u Partizanu. Sva trojica – Luka, Malbašić, Kojić – igraju u ofanzivnom delu, pa se nadaju i oni da sve prikazano u dresu Građevinara mogu da repriziraju, možda i unaprede, kad su ponovo na okupu u Partizanu.
Dosta smo dobro sarađivali u Radu, koji svake godine izbaci bar po dva igrača za velike klubove, pa se nadam da ćemo opet igrati u prepoznatljivom ritmu“, završio je Predrag Luka.

Sve vesti sa priprema Partizana i Crvene zvezde u Sloveniji možete pratiti na našem specijalu.

(FOTO: partizan.rs)

                                                              

 

 

 

 


tagovi

FK PartizanPredrag Lukapripreme 2013SrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara