""
""

Zoran Šupić: Sa Aradom u elitu

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.04.13. | 20:20

Srpski internacionalac jedan je od najboljih igrača rumunskog drugoligaša, za koji nastupa i Nenad Kovačević, bivši kapiten Zvezde

 


Zoran Šupić je fudbalsku karijeru počeo da gradi u Sparti iz Praga. Igrom slučaja Spartu je zamenio čačanskim Remontom a potom su se nizali klubovi poput OFK Beograda, Bežanije, mađarskog Đera, Novog Pazara i BSK-a. Ponovo je sudbina umešala prste pa je Šupić dobio poziv rumunskog drugoligaša Arada.

Izabrane vesti

"Prihvatio sam ponudu kluba koji ima bogatu tradiciju i koji želi povratak u Prvu ligu Rumunije“, ističe na početku razgovora prvotimac Arada.

"Moram da napomenem da je Arad više puta bio prvak Rumunije i da ima i duplu krunu. Naš predsednik je ambiciozan, veliki je prijatelj sa Adrianom Mutuom, želi povratak u elitu, ali hoće da investira i u izgradnju novog stadiona po svetskim standardima. Izgradnja novog zdanja kapaciteta 20.000 mesta kreće u junu“.

Kako stojite  na tabeli?

"Odigrali smo 22 utakmice. Trenutno smo treći, ali treba napomenuti da postoje dve grupe, istočna i zapadna. Mi smo treći na Zapadu, prvi nam beži dva, a drugoplasirani bod. Sa po 1:0 pobedili smo dva vodeća kluba i sad nas očekuju dueli sa timovima koji se nalaze ispod nas. Inače, u obe lige se takmiči po 16 ekipa, a po dve prvoplasirane direktnno idu u elitu“.

Kakav je kvalitet rumunske Druge lige?

"Liga je zahtevna naročito na polju fizičke spreme. Na polju tehničko-taktičke pripremljenosti malo zaostaju. Klubovi imaju veliki broj stranaca što iz EU, što van nje. Ako napravim poređenje sa našom drugom ligom ovde ima više dobrih terena“.

Da li imaš zamerke na suđenje ili posetu na stadionima?

"Suđenje je korektno, ali se dozvoljava tvrđa igra bez mnogo seckanja. Poseta je nešto slabija, međutim, na to su uticali sneg i kiša“.

Koliko je Prva liga Rumunije  kvalitetnija od Druge?

"U eliti se igra brže. Stadioni su lepši, ima više publike koja sigurno motiviše fudbalere da igraju lepše i dopadljivije. Finansijsko stanje u pojedinim prvoligašima nije bajno, u Rapidu momci osam meseci nisu primili platu“.

Koliko se poštuju igrači iz Srbije?

"Rumuni znaju da smo sportska nacija, pa i fudbalska, prilično nas cene. U Aradu igra i Piksi Kovačević koji je maksimalno prihvaćen i koji igra sjajno“.

Da li se Rumuni klade?

"Popularne su Mozzart kladionice kojih ima u Rumuniji. Igrači se ne klade, ali navijači i ostali ljubitelji sporta da“, zaključio je Zoran Šupić koji sigurno do juna ostaje u Aradu uz opciju da produži saradnju na još dve godine.


tagovi

EvropaRumunijauta aradZoran Šupić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara