Zov Primere budi zver u Saragosi

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.06.18. | 09:03

Sjajna forma saveznik tima sa La Romarede

Primera čeka poslednjeg učesnika za sezonu 2018/19. Umesto La Korunje, Las Palmasa i Malage naredne sezone protiv najboljih timova Španije igraće Rajo Valjekano i Ueska, dok se za jedino preostalo mesto bore Numansija, Saragosa, Valjadolid i Hihon. Ova četvorka kroz baraž će pokušati da se domogne najjačeg društva. Večeras je na programu prvi polufinalni susret između Numansije i Saragose, a revanš je za tri dana.

Numansija već devet sezona igra u Segundi, a jedino se ove sezone dokopala plej-ofa. Samo je u prvoj sezoni posle ispadanja iz Primere završila na osmom mestu, a sve ove godine bila je iznad desete pozicije. Nije se ni ove sezone očekivalo da Ruhiljosi naprave iskorak, ali su ipak uspeli da uhvate poslednji voz za doigravanje i to pobedom u poslednjem kolu. Stvari su delovale deprimirajuće za pristalice Numansije u finišu sezone, pošto klub u poslednjih pet kola nije slavio na četiri vezana meča, da bi na svom terenu trijumfovao nad davljenikom Kultural Leonesom i dokopao se šestog mesta. Ekipa Hakoba Arasate nije u najsjajnijoj formi, za razliku od večerašnjeg rivala koji je u seriji od tri slavlja. Ujedno, Saragosa je slavila u oba ovosezonska dvoboja.

Izabrane vesti

Za razliku od Numansije, Los Blankiljosi su nešto kraće u drugoligaškom društvu, tačnije od 2013. godine. Za to vreme samo jednom su završili u plej-ofu, pa im je ovo druga prilika za povratak u Primeru. Tokom većeg dela sezone ekipa sa La Romarede nije bila u vrhu, ali je odličnim rezultatima u završnici stigla čak i do treće pozicije. Saragosa je gotovo besprekoran domaćin sa deset pobeda u poslednjih 11 utakmica pred svojim pristalicama, dok je četvrta u ligi po uspehu kada igra u gostima. Očekujemo da preskoči Numansiju i uđe u finale plej-ofa.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 20:30 4046 ŠP2PF Numancia - Zaragoza ds X2 1,57
Ukupna kvota1,57

ŠPANIJA 2, PLEJ-OF - POLUFINALE

Sreda
20.30: (2,25) Numansija (3,10) Saragosa (3,50)

Četvrtak
20.30: (2,25) Valjadolid (3,10) Hihon (3,50)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

Španija 2SaragosaNumansija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara