"Miler, Humels, Vidal, Gindogan, Luiz..."
"Miler, Humels, Vidal, Gindogan, Luiz..."

Zubizareta dobio vaučer na 60 miliona: Ko stiže na Kamp Nou?

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.03.14. | 14:03

Katalonski mediji pišu da sportski direktor Barselone razmišlja o Luizu, Humelsu, Vidalu, Gindoganu, Mileru, a možda čak i klasičnoj devetki kakvu Barselona nema već neko vreme

Miler, Humels, Vidal, Gindogan, Luiz...Nisu slučajno među najvećima, već zato što reaguju na prvu naznaku problema. A u igri Barselone se, iako je Blaugrana i dalje u igri za osvajanje svih trofeja ove sezone, oseća doza zasićenja. Rekonstrukcija je neminovna!

Uostalom, Karles Pujol i Viktor Valdez, igrači koji su godinama nosili ekipu, najavili su odlazak na kraju sezone, a vreme je da se na Kamp Nou bace u potragu i za naslednikom već ostarelog Ćavija, pa i Danija Alvesa, koji bi vrlo lako mogao da bude prodat s obzirom na to da mu je već 30 leta, a da mu ugovor ističe leta 2015.

Izabrane vesti

Gomila posla za Andonija Zubizaretu, ali i kamara para pred njim. Uprava kluba je pred sposrtskog direktora istresla džak sa 60 miliona evra koliko će Barsa potrošiti u letnjem prelaznom roku! Plus novac koji će biti unet u klub od potencijalnih prodaja.

Pored pomenutog Alvesa, tvrdi Mundo Deportivo, razmatra se i mogućnost prevremenog rastanka sa Aleksisom Sančezom, koji je odličan ove sezone, ali zna se - pored živog Lionela Mesija u Barsi ne mare previše za ostale napadače, a na Čileancu bi moglo fino da se prihoduje

Prvi je, iako ta vest još nema zvaničnu potvrdu, stigao Mark-Andre Ter-Štegen, Nemac koji će među stativama zameniti Valdeza i Zubizaretin budžet umanjiti za 10 do 12 miliona evra.

I tu dolazimo do poduže i vrlo zanimljive liste onih koje bi u Barsi rado videli na Kamp Nou.

Krenimo od poslednje linije – David Luiz je već identifikovan kao prirodni naslednik Karlesa Pujola, dok je štoper Borusije Mats Humels odavno tiha patnja ljudi iz Blaugrane. Tradicionalno je na listi kandidata i Jan Vertogen, a sada i 19-godišnji Emerik Laport iz Atletik Bilbaa, te Inigo Martinez iz Real Sosijedada, Mateo Musakio iz Viljareala, dragulj Bazela Fabijan Šar, pa na kraju i Federiko Fazio, koji je nedavno produžio ugovor sa Seviljom do 2018, ali istovremeno spustio otkupnu klauzulu.

Ali, konkurencija se tek zaoštrava kada pogledamo malo ispred poslednje linije... Tu su motor Juventusa Arturo Vidal, ikona Vestfalena i čuvenog Žutog zida Borusije Ilkaj Gindogan, zvezde trenutno najboljeg tima planete Bajerna Tomas Miler i Toni Kros, biser madridskog Atletika Koke, nešto defanzivniji Ramires iz Čelsija ili Bruno Sorijano iz Viljareala, te bočni igrači Huan Kamilio Zuniga iz Napolija i Huan Giljermo Kvadrado iz Fjorentine.

Prvi put posle nekoliko godina u kojima je Barselona igrala bez klasične devetke na Kamp Nou se stidljivo pominje i mogućnost dovođenja rasnog "sidraša". Ime ili imena potencijalnih pojačanja  se, međutim, u tom slučaju drže u strogoj tajnosti.

Jasno, ovo je samo prvi spisak, Zubizareta će ga uskoro skratiti, a onda i videti šta je realno i koliko sve to košta. Ali, nema sumnje da gigant kakav je Barselona ima taj sjaj koji se teško odbija. Ako se uopšte može odbiti.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Andoni ZubizaretaŠpanijaPrimeraEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara