"Velodrom"
"Velodrom"

Zubizareti 200.000.000, dortmundski plan u Marselju, ali pominju se i Šnajderlin, Kondogbija, Sako...

Vreme čitanja: 1min | pet. 28.10.16. | 15:28

Na Velodromu se nadaju da sa novim sportskim direktorom počinje uspon posrnulog kluba

VelodromNije samo do finansijske superiornosti Pari Sen Žermena. Olimpik već godinama kao da sam sebi kopa rupu. U Marselju se nadaju da će američki biznismen Frenk Mekort, bivši vlasnik bejzbol kluba LA Dodžersa, pokrenuti posrnulog velikana. Prvi potez već je povukao dovođenjem Andonija Zubizarete za sportskog direktora, pojedini mediji pišu da će čoveku koji je u Barselonu doveo Nejmara i Luisa Suareza na raspolaganje biti stavljeno punih 200.000.000 evra.

Ugledni Ekip piše ipak da na Velodromu neće krenuti u ludo trošenje para, već da će klub pokušati da preslika modele Borusije Dortmund ili Monaka. Da dovodi mlađe igrače i kasnije ih prodaje za veće svote, a da pritom rezultati ne trpe. Težak zadatak, ali Olimpik svakako ne može da se finansijski trka sa Pari Sen Žermenom.

Izabrane vesti

Međutim, ekipu su momentalno potrebni i iskusniji igrači koji bi mogli odmah da povežu linije tima. Ekip tako pominje proslavljene Francuze kojima trenutno ne ide u klubovima. Zanimljiva imena počevši od Liverpulovog štopera Mamadua Sakoa, veziste Mančester junajteda Morgana Šnajderlina, pa Arsenalovog Matjea Debišija, Seviljinog Benoe Tremulinasa i na kraju nešto mlađeg Žofrija Kondogbiju iz Intera.

Navijači na iglama čekaju januar...  

(FOTO: Action Images)


tagovi

MarseljLiga 1FrancuskaEvropaAndoni Zubizareta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara