""
""

Žuta podmornica izmenila kompletnu napadačku posadu za jedno leto: Svi golgeteri napustili Madrigal, došla paklena petorka! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.08.15. | 13:56

Na Madrigalu su ovaj potez očigledno smatrali neminovnim, kako bi se napravio ozbiljan "šok" unutar tima, pa ostaje da se vidi da li će ovakva politika klupske uprave uroditi plodom

Uprava španskog Viljarala odlučila se na prilično zanimljiv potez u letnjem prelaznom roku, nesvojstven tako velikim timovima iz najjačih evropskih liga. Očigledno nezadovoljni učinkom svoje navale u prošloj sezonu, čelnici Žute podmornice odlučili su se da prodaju sve napadače i dovedu čak petoricu novih, pa ostaje da se vidi da li će to uticati na znatno veću efikasnost na Madrigalu.

Izabrane vesti

Ipak, i pored toga što su se u Viljarealu odlučili na ovakav potez uspeli su i dobro da zarade. Pa je tako mladi Argentinac Lusijano Vijeto prešao u Atletiko Madrid za 20.000.000 evra, Đovani dos Santos u Los Anđeles Galaksi za 6.350.000 evra, dok su od Tigresa za Havijera Akinja i Ikečukvu Učea uzeli ukupno 8.400.000 evra. Đerad Moreno je prešao u Espanjol za skromnih 1.500.000 evropskih novčanica.

Od povratnika u španski fudbal Roberta Soldada očekuje se da oživi posrnulu karijeru i probudi napadačke navike na Madrigalu, a zbog toga je i Totenhemu plaćen 16.000.000 evra. Ista tolika suma uplaćena je Malagi za ofanzivni dvojac Samuel - Kastiljeho (po 8.000.000 evra), a poslednje u nizu pojačanja bio je Sedrik Bakambu iz Burse (7.500.000) koji bi mogao da predstavlja pozitivno iznenađenje u španskoj Primeri. Naravno, ne sme se zaboraviti ni Leo Baptistao koji je stigao iz Atletika kao pozajmljen igrač.

Viljareal je prošle sezone postigao 48 golova na 38 utakmica, zbog čega je u najvećoj meri i ostao daleko iza pet najkvalitenijih timova u španskom fudbalu. Petoplasirana Sevilja je recimo postigla 23 gola više, Valensija 22, Atletiko Madrid 19, a da ne pričamo o Barseloni i Real Madridu.

Na Madrigalu su ovaj potez očigledno smatrali neminovnim, kako bi se napravio ozbiljan "šok" unutar tima, pa ostaje da se vidi da li će ovakva politika uroditi plodom.

Žuta podmornica sezonu zapčinje gostovanjem povratniku Betisu na stadionu Benito Viljamarin (nedelja 22.30), ali je nastup Soldada pod znakom pitanja zbog povrede leđa.

(FOTO: Action images)


tagovi

ViljarealSedrik BakambuSamu KastiljehoRoberto SoldadoPrimeraLusijano VijetoHavijer AkinjoEvropaĐovani dos SantosĐerad Moreno

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara