""
""

Žuta podmornica je imala „torpedo“ za Napoli, Pevci preživeli Artemio Franki, Sevilja razmontirala Molde (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 18.02.16. | 20:59

Denis Suarez fenomenalnim projektilom iz slobodnog udarca srušio ekipu Mauricija Sarija (1:0), Totenhem stigao do pozitivnog rezultata u Firenci (1:1)

Izgledalo je da će Napolitanci uspeti da "prežive" gostovanje na Madrigalu, ali je Žuta podmornica ipak sačuvala "torpedo" za sam finiš utakmice. Fenomenalnim golom Denisa Suareza iz slobodnog udarca ekipa Marselina Garsije Torala došla je važne pobede u prvom meču 1/16 finala Lige Evrope, pa će joj na San Paolu 25. februara biti za nijansu lakše pred neprijatelski nastrojenim navijačima Nebeskoplavih - 1:0 (0:0).

Izabrane vesti

Sve do tog kobnog 82. minuta ekipa Mauricija Sarija držala je kontrolu igre i rezultata, izgledalo je da će odoleti na prilično neugodnom gostovanju, ali je na kraju ipak poklekla, slično kao i proteklog vikenda u Torinu. Sada je na Napolitancima veliki pritisak jer im se sezona lomi pred očima. Već u ponedeljak dočekuju Milan, u četvrtak igraju revanš sa Viljarealom, a onog tamo ponedeljka odlaze u Firencu. Ako iz te serije mečeva izađu uzdignutog čela, biće u stanju da naprave pravi bum u finišu sezone.

Odlučio se Maurisio Poketino da malo promeša karte u Firenci, kako bi odmorio nekoliko standardnih prvotimaca i nije pogrešio. Totenhem je i bez Harija Kejna, Erika Dijera, Kajla Vokera i Denija Rouza u startnih 11 uspeo da ostvari više povoljan rezultat (1:1), pa će za sedam dana na Vajt Hart Lejnu biti veliki favorit za prolazak u osminu finala Lige Evrope.

Gosti su planove izabranicima Paula Souze pokvarili u 37. minutu. Tomović je nesmotreno srušio Dejvisa u kaznenom prostoru i omogući Naseru Čadliju da sa bele tačke pogodi mrežu Tatarušanua.

Taj pogodak naterao je domaćina da svim silama krene u napad na početku drugog poluvremena, pa je odbrana Pevaca praktično morala da poklekne. Bernardeski je opalio po lopti, ona je zakačila Mejsona i pala tačno pod prečku Vormovog gola. Pogodak nade za Violu, ali ostaje da se vidi da li će ekipa iz Firence moći da učini nešto više u revanšu.

Igrači Sevilje su još jednom pokazali da je Liga Evrope njihovo takmičenje. Aktuelni osvajač ovog takmičenja bez većih problema preslišao je norveški Molde na svom terenu i praktično već sada obezbedio plasman u osminu finala (3:0). Najzaslužniji za veoma važno slavlje ekipe Unaja Emerija bio je dvostruki strelac Fernando Ljorente. Bivši igrač Juventusa načeo je mrežu rivala u 35. minutu posle asistencije Vitoloa, dok je u četvrtom minutu nastavka nakon dodavanja Kokea i definitivno slomio otpor norveškog sastava. Da revanš predstavlja samo puku formalnost pobrinuo se Gameiro u 72. minutu.

Najviše golova ove večeri viđeno je u Sent Etjenu, gde je domaćin u prilično burnom i otvorenom meču srušio švajcarski Bazel (3:2).


LIGA EVROPE – ŠESNAESTEINA FINALA

Anderleht – Olimpijakos 1:0 (0:0)
/Mbođ 67/

Borusija Dortmund – Porto 2:0 (1:0)
/Pišček 6, Rojs 71/

Mitjiland – Mančester Junajted 2:1 (1:1)
/Sisto 44, Onuaču 77 – Depaj 37/

Fjorentina – Totenhem 1:1 (0:1)
/Bernandeski 59 – Čadli 37 pen/

Sent Etjen – Bazel 3:2 (2:1)
/Sal 9, Pake 39, Bahebak 77  – Samjuel 44, Janko 56.pen/

Sevilja – Molde 3:0 (1:0)
/Ljorente 35 i 49 ,Gameiro 72/

Viljareal – Napoli 1:0 (0:0)
/Suarez 82/

21.05 Augsburg – Liverpul
21.05 Galatasraj – Lacio
21.05 Marselj – Atletiko Bilbao
21.05 Šahtjor – Šalke
21.05 Sion – Braga
21.05 Sparta Prag – Krasnodar
21.05 Sporting – Bajer Leverkuzen
21.05 Valensija - Rapid

(FOTO: Action Images)


tagovi

ViljarealSeviljaNapoliLiga EvropeDenis Suarez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara