""
""

Zvanično - mundijalski šeširi: Šta je za Srbiju grupa smrti, a šta poželja opcija?

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.11.17. | 08:30

Poznati svi učesnici Mundijala u Rusiji

Srbija je ostala u četvrtom šeširu. Naša reprezentacija će žreb grupa za učešće na Prvenstvu sveta 2018. godine sačekati među osam najslabije rangiranih selekcija od 32 koliko će se narednog leta (15. jun- 14. jul) nadmetati u Rusiji.

Takav rasplet je donekle i očekivan, jer Peru nije dozvolio iznenađenje u revanšu internkontinentalnog baraža. Južnoamerikanci su u Limi savladali Novi Zeland (2:0) i posle 0:0 u Velingotonu izborili plasman na Mundijal prvi put posle 1982. Slavlje domaćinu obezbedili su Džeferson Farfan (28) i Kristijan Ramos (65) i na taj način direktno uticali na status Orlova. Poslednja nada da bismo mogli da napredujemo u treći šešir bila je da Novi Zeland slavi u gostima i pogura nas jedan korak napred, međutim...

Izabrane vesti

Ovakvim raspletom nezadovoljni su i Danci, pošto ostaju u trećem, dok je Peru na osnovu bodova na FIFA rang listi zaslužio da se nađe u drugom šeširu.

Žreb mundijalskih grupa biće održan 1. decembra u moskovskom Kremlju od 16 časova. Reprezentacije će biti razvrstane u osam grupa sa po četiri tima, a kao i dosad jedini uslov biće da u jednoj grupi ne mogu da se nađu dve selekcije sa istog kontinenta. Osim, naravno, u slučaju Evrope, koja daje čak 14 predstavnika pa je jasno da  tu mora doći do odstupanja od pravila.

Prvi šešir: Rusija, Nemačka, Brazil, Portugal, Argentina, Belgija, Poljska, Francuska.
Drugi šešir: Španija, Peru, Švajcarska, Engleska, Kolumbija, Meksiko, Urugvaj, Hrvatska.
Treći šešir: Danska, Island, Kostarika, Švedska, Tunis, Egipat, Senegal, Iran.
Četvrti šešir: Srbija, Nigerija, Australija, Japan, Maroko, Panama, Južna Koreja, Saudijska Arabija.

Srbija sigurno ne može da dobije rivale iz četvrtog šešira, a to su Nigerija, Australija, Japan, Maroko, Panama, Južna Koreja, Saudijska Arabija. Sve ostale opcije su u igri. Na prvi pogled čini se da bi za nas „grupa smrti“ bila ako nam zapadnu, na primer, Brazil, Španija i Senegal (Egipat), dok se kao najpovoljnija opcija čini društvo u kome smo sa Rusijom, Peruom i Iran (Tunis).

Šta vi mislite?


tagovi

Evropameđunarodni fudbalfudbalska reprezentacija Srbijereprezentativni fudbalšeširiSP 2018SrbijaSvetsko prvenstvo 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara