"Đordi Roura, Karles Pujol i Leo Mesi"
"Đordi Roura, Karles Pujol i Leo Mesi"

ZVANIČNO: Bolest oterala Vilanovu sa stadiona Kamp Nou

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.07.13. | 21:21

Barselona u potrazi za novim trenerom

Đordi Roura, Karles Pujol i Leo MesiTito Vilanova od večeras i zvanično više ne vodi Barselonu, pošto će zbog borbe sa kancerom morati da nastavi sa terapijama, koje mu ne dozvoljavaju stresan rad u španskom šampionu.

Mladom stručnjaku je tumor na grlu već odstranjen hirurškim putem novembra 2011. godine. Međutim, problem se brzo vratio, pa je 44-godišnji strateg decembra 2012. ponovo morao na operaciju, da bi narednih 10 nedelja bio podvrgnut hemoterapijama u Njujorku.

Izabrane vesti

U martu se vratio na klupu Blaugrane i osvojio titulu prvaka Španije, ali se ispostavilo da se rak neće povući tako lako.
"Nikada mi u životu nije bilo ovako teško da saopštim neku vest… Čitaću: Tito Vilanova će nastaviti da leči svoju bolest i neće biti u mogućnosti da nastavi na mestu Barseloninog šefa struke. Ovo je veliki udarac za klub, ali nastavićemo da se borimo", rekao je na kratkoj, vanrednoj konferenciji za novinare predsednik Sandro Rosel.

Sportski direktor Andoni Zubizareta otkrio je da će novi trener biti imenovan sledeće nedelje, a mediji su do sada najčešće pominjali malo poznatog Đoana Frančeska Ferera "Rubija", koji je ranije vodio Đironu (doveo je ekipu do baraža za promociju u Primeru, ali je izgubio od Almerije), da bi se stručnom štabu Barse priključio prošlog meseca.

Internetom kruže i glasine da bi na vruću stolicu mogli da dođu i šefa struke Totenhema Andre Viljas-Boas i doskorašnji trener Mančester Sitija Roberto Manćini, ali se te opcije trenutno smatraju nerealnim.

Vilanova je funkciju trenera Barselone preuzeo juna 2012. godine kada je nasledio Pepa Gvardiolu kojem je prethodno bio pomoćnik. Konferenciji na kojoj je ozvaničen njegov odlazak sa klupe prisustvovali su i svi igrači Barselone.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Andoni ZubizaretaĐoan Frančesk Ferer RubiEvropaLiga šampionaPrimeraSandro RoselŠpanijaTito Vilanova

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara