Daglas Kosta
Daglas Kosta

ZVANIČNO: Daglas Kosta je fudbaler Juventusa

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.06.18. | 20:11

Šampion otkupio Brazilca posle sjajne debitantske sezone u Torinu

Brazilski reprezentativac Daglas Kosta (27) od danas je i zvanično postao fudbaler Juventusa.

Godinu dana nakon dolaska na pozajmicu iz minhenskog Bajerna, sjajni krilni napadač je potpisao ugovor do juna 2022. godine, pošto su Bjankoneri iskoristili mogućnost da ga otkupe za obeštećenje od 40.000.000 evra, koliko je dogovoreno prethodnog leta.

Izabrane vesti

Prema dogovoru dva kluba, Juventus će Bavarcima isplatiti obeštećenje u naredne dve godine, a ukoliko Daglas ispuni još neke ciljeve iz ugovora, Bajernu pripada još 1.000.000 evra bonusa.  

U svojoj debitantskoj sezoni u Italiji, nekadašnji krilni napadač Šahtjora pokazao se kao poptuni pogodak Stare dame. Počeo je slabo sezonu, bio neubedljiv, ali je zato tokom proleća bio možda i najbolji prvotimac Juventusa, koji je pomogao velikanu da sačuva oreol nepobedivosti u Seriji A i Kupu Italije.

Brzina i kontrola lopte bili su mu besprekorni, a svaki put kada je imao loptu u nogama stvarao je velike probleme protivničkim defanzivcima. Daglas Kosta je bio i najbolji dribler Serije A (106), a zabeležio je i preko 100 uspešnih centaršuteva u sezoni. Konačni prozivod odlične forme je konkretan učinak: Brazilac je drugi najbolji asistent lige (14) i najbolji kreator prilika saigračima (60 puta). 

Pored dobrih asistencija, Kosta se istakao i kao strelac, sa četiri pogotka u prvenstvu i dva u Kupu Italije, uključujući i onaj iz nedavnog finala protiv Milana.

Takođe, Daglas Kosta je u aprilu bio i MVP meseca u izboru navijača Stare dame, a potvrda sjajne sezone i forme je i poziv brazilskog selektora Titea među 23 fudbalera koji putuju na Mundijalu u Rusiju.

Foto: Action Images


tagovi

Daglas KostaLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara