""
""

Zvanično: Everton potpisao Barsino dete umesto Barsinog deteta! Opet ista cena...

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.07.17. | 17:51

Ko će igrati u špicu Karamela naredne sezone?

Everton je dobio i četvrto pojačanje ovog leta. Posle transfera Džordana Pikforda, Devija Klasena i Henrija Onjekurua, na Gudison Parku je danas predstavljen i Sandro Ramirez.

Izabrane vesti

Španski napadač je stigao iz Malage i potpisao ugovor do leta 2021. pošto je Everton aktivirao njegovu otkupnu klauzulu od 6.000.000 evra. Za premijerligaške uslove, prilično jeftina kupovina, ako se zna da je reč o mladom reprezentativcu Španije i izdanku Barselonine škole.

Ramirez je u Malagi oživeo karijeru pošto je postigao 14 golova u Primeri na 30 utakmica i bio jedan od „krivaca“ što Barselona nije osvojila titulu šampiona. Čak se pominjalo da je i Real bio zainteresovan za njega kao rezervnog napadača, ali Ramirez je ipak odlučio da ne počini tu vrstu fudbalske „izdaje“ s obzirom da je Barsino dete.

Španac će na Gudisonu popuniti upražnjeno mesto odlascima Arune Konea i Đerara Deulofeua kojeg je Barselona otkupila od Karamela posle sjajne polusezone na poazjmici u Milanu. Interesantno je da je Everton pre dve godine kupio Deulofeua od Barselone za identičnu sumu od 6.000.000 evra i ovog leta ga vratio Kataloncima za duplo više para. Deulofeu se nije proslavio na Gudisonu, ali se Ronald Kuman nada da će sa Ramirezom biti bolje sreće.

Očekuje se ba klub napuste i Romelu Lukaku i Umar Nijas što znači da će Karamele od napadača imati na raspolaganju samo Miralasa i Ramireza. Očekuje se još jedno veliko pojačanje u špicu, a do kraja dana bi ugovor trebalo da potpiše i Barnlijev štoper Majkl Kin.  


tagovi

Sandro RamirezPremijer ligaMalagaEvertonEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara