Matija Kaldara
Matija Kaldara

ZVANIČNO - Kaldara! Milan u temelju spojio Atalantin “KKK” i odbranu Italije za narednih 10 godina

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.08.18. | 21:00

Mladi štoper kompletirao poslednju liniju koja bi mogla da bude okosnica i italijanske selekcije

U megatrampi kakvu italijanski fudbal ne pameti, Milan i Juventus su razmenili Gonzala Iguaina, Leonarda Bonućija i Matiju Kaldaru. Ovaj poslednji izaziva manju pažnju od zvučnih imena kao što su Iguain i Bonući, ali bi mogao da se ispostavi kao najveći pogodak pomenute trampe.

Jedan od najtalentovanijih štopera Italije i Evrope je potpisao petogodišnji ugovor za Milan pošto ga je Juventus direktno menjao za Bonućija u razmeni u kojoj su obojica procenjeni na po 35.000.000 evra.

Izabrane vesti

Matija Kaldara (24 godine) je tako kompletirao Milanovu odbranu budućnosti koju pored njega čine drugi štoper Alesio Romanjoli (23), bekovi Andrea Konti (24) i Davide Kalabrija (21) i golman Đanluiđi Donaruma (19). Doduše, Kalabrija i Konti su obojica desni bekovi, a ovaj drugi je celu sezonu propustio zbog povrede, ali se očekuje da u sledećoj bude jedno od najvećih pojačanja Rosonera. A Kalabrija može da igra i levo… Uz Juventusove Ruganija i Spinacolu to je defanzivna linija projektovana da narednih desetak godina brani boje Italije.

Jasno je da bi Milan mogao mnogo a profitira od Kaldarinog dolaska. Uostalom, Juventus je do pre samo nekoliko nedelja smatrao Kaldaru dugoročnim projektom koji će uz Ruganija zameniti Kjelinija i Barzaljija. Odbio je ponudu Borusije Dortmund od 45.000.000 evra, sličnu sumu je nudio i Čelsi… Ali zbog Bonućija je Juve žrtvovao Kaldaru. Milanov uslov da se trampa obavi je bio Kaldara. Direktor Leonardo je insistirao. Juve je na kraju popustio, a nije dobio ni povratnu kaluzulu kojom bi vratio Kaldaru u budućnosti po fiksnoj ceni. Milan je sa tandemom RomanjoliKaldara dobio štoperski tandem za narednih desetak godina…

Kaldara je eksplodirao pre dve godine u talentovanoj generaciji Atalante iz koje su prošlog leta u Milan stigli Konti i Kesi, pa će sada triling “KKK” iz Atalante opet biti zajedno posle godinu dana. Kaldara je prvi kaparisan iz te generacije kao najveći talenat. Juve ga je kupio Za 16.000.000 evra plus bonuse od 5.000.000 i ostavio ga godinu i po na pozajmici u Bergamu. Kada je trebalo konačno da zaigra za Staru damu, usledio je transfer u Milan. Doduše, Juventus je finansijski prošao dobro jer je na Kaldari ostvario plus od 19.000.000 evra.

Mladi štoper je jutros doputovao u Milano sa Juventusovih priprema u Americi, prošao lekarske preglede i potpisao ugovor na pet godina vredan 2.200.000 evra po sezoni. Skoro četiri puta manje od onoga što je u Milanu zarađivao Bonući.  


tagovi

Matija KaldaraLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara