ZVANIČNO: Najbolji golman na svetu potpisao duplo veću platu i klauzulu na 120.000.000 evra!

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.04.19. | 14:08

Atletiko ipak ne može da bude spokojan

U jednom trenutku je izgledalo da će Ateltiko ostati bez polovine tima narednog leta.

Dijego Godin je odavno dogovorio transfer u Inter, Bajern je kupio Lukasa Ernandeza, ugovor ističe Filipeu Luisu, Anotan Grizman se opet premišlja i koketira sa Barselonom, a bogatiji klubovi su bacili oko i na Jana Oblaka, Saula Njigeza, Tomasa Partija, Hosea Mariju Himeneza, Stefana Savića, Kinezi žele Dijega Kostu...

Izabrane vesti

Ipak, danas su stigle relativno dobre vesti za navijače Atletika. Slovenački golman Jan Oblak je produžio ugovor sa Jorgandžijama do 2023. godine. Na prvi pogled bi se reklo da je madridski klub blindirao Slovenca u narednih nekoliko godina. Međutim, nije baš tako...

Pregovori su bili dugi i naporni, nisu išli lako i na kraju je postignut sporazum. Oblak je pristao na produžetak saradnje i povećanje fiksne otkupne kaluzule. Ali samo za 20.000.000 evra. Tako je od danas njegova cena 120.000.000 evra, a bilo je 100.000.000. To je idalje ogroman novac i deluje malo verovatno da će neko platiti otkupnu klauzulu, ali postoji mogućnost da se to desi. Bajern je odavno zainteresovan za Oblaka s tim što ne može da zamisllimo Bavarce da plate toliku cenu. Zainteresovan je i Mančester Junajted koji bi mogao da ostane bez De Hee i onda bi se okrenuo Oblaku.

Zato je Atletiko želeo da se potpuno osigura i insistirao na dupliranju klauzule na 200.000.000 evra što je suma koju niko ne bi platio i garantovala bi Madriđanima da sve drže u svojim rukama. Međutim, igrač i njegov menadžer su to odbili što implicira da i dalje krajičkom oka motre na prilike sa strane i eventualni transfer u jači klub.

Oblaku je plata duplirana, pa će umesto dosadašnjih 5.000.000 evra zarađivati 10.000.000 evra po sezoni. To bi u nekoj skorijoj budućnosti trebalo da ga čini spokojnim, ali s obzirom na rasta cena na tržištu, nije isključeno da za dve godine bude nezadovoljan.

Oblak je po mnogim procenama trenutno najvredniji golman na svetu i nijedan drugi čuvar mreže se na procenjuje na vrednost veću od 100.000.000 evra. Po mnogima je i najkvalitetniji golman trenutno, a u prethodne tri godine se u Španiji oktitio trofejom Zamora koji se dodeljuje golmanu sa najmanje primljenih golova. Ove sezone ide i po četvrti.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Jan Oblak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara