""
""

ZVANIČNO: Zuma potpisao, otišao i doneo Čelsiju lepe pare!

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.07.17. | 15:53

Nema mesta u odbrani Plavaca za francuskog štopera

Antonio Konte je presekao - nema mesta za Kurta Zumu u ekipi Čelsija! Francuz se danas preselio u redove Stouka!

Izabrane vesti

Ali to ne znači da je zatvorio vrata Čelsija za sva vremena. Štaviše, klub sa Stamford Bridža i dalje veruje u njega. Zuma je prvo sa Plavcima potpisao novi šestogodišnji ugovor, da bi se posle toga preselio u Stouk na pozajmicu do kraja sezone. Pozajmica će Poterse koštati čak 8.000.000 evra.

Konte i direktor Majkl Emenalo se nisu složili oko Zumine uloge, pa je postignuto kompromisno rešenje da Francuz ostane član Čelsija, ali da igra u Stouku na pozajmici. Italijan je precrtao Zumu, ali je Emenalo insistirao da štoper ne bude prodat. U perspektivi, Zuma može da se vrati u tabor Plavaca. Ali dok je Konte tamo, teško...

Čelsi je kupio Zumu pre tri i po godine kao jednog od najtalentovanijih štopera Evrope za 15.000.000 evra. Potom da ga je ostavio u Sent Etjenu pola godine da se kali kao pozajmljen igrač. Priključio se Plavcima u leto 2014. godine i u debitantskoj sezoni uglavnom imao ulogu rezerve pored Kejhila, Terija i Ivanovića koji je dobijao šansu na štoperskoj poziciji. U drugoj sezoni je bio skoro standardan kod Murinja, a onda je u finišu doživeo tešku povredu kolena.

Imao je hendikep da se oporavljao od pomenute teške povrede kolena kada je Konte došao u klub, pa je propustio pripreme i start sezone. Kada je počeo sa treninzima, Italijan je već formirao tim i defanzivnu liniju. Tu nije bilo mesta za Zumu pored Kejhila, Aspilikeuete i Davida Luiza. Sada je došao i Ridiger, vratio se Kristensen sa pozajmice iz Menhengladbaha, pa je Zuma i definitivno izgubio poziciju u timu.

Želela ga je i Sevilja, ali je na kraju izabrao Stouk.

(FOTO: Action images)


tagovi

StoukPremijer ligaKurt ZumaEvropaEngleskaČelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara