""
""

Zvanično: Zvezda dovela francuskog centra

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.08.17. | 12:09

Matias Lesor potpisao trogodišnji ugovor sa našim šampionom

Francuski krilni centar Matias Lesor potpisao je trogodišnji ugovor sa KK Crvena zvezda mts, objavio je na zvaničnom sajtu taj klub!

Jedan od najtalentovanijih mladih igrača u Evropi na poziciji krilnog centra i centra, stiže među crveno-bele iz francuskog Nantera za koji je igrao prošle sezone.

Izabrane vesti

Lesor je poreklom sa Martinika, svoju karijeru gradio je u Francuskoj igrajući za ekipe ELAN Šalona (2014-2016) i Nantera (2016-2017), sa kojim je osvojio FIBA Evrokup, francuski kup, a takođe je igrajući za taj tim dobio i nagradu za najboljeg „šestog igrača" francuske lige uz skoro 11 poena i 7 skokova po utakmici.

Lesora koji je rođen 29.09.1995.godine, je na poslednjem draftu izabrala je ekipa Filadelfije 76ers u drugoj rundi. Za Sikserse je nastupao na letnjoj ligi. Odlikuju ga izuzetne fizičke predispozicije i velika snaga. Visok je 206 cm i težak 110 kilograma, i svojim dolaskom još više će osnažiti igru Crvene zvezde mts u reketu.
„Reč je o veoma talentovanom igraču i sa te strane, nastavljamo sa ulaganjem u budućnost . Matias je potpisao ugovor na tri godine, posebno sam zadovoljan činjenicom da je izabrao Crvenu zvezdu, iako je imao ozbiljne ponude nekoliko evroligaša. Ogroman je potencijal, i očigledno je prepoznao da će da napreduje u dresu Zvezde, jer su prethodnih sezona na toj poziciji izvanredno igrali Bobi Marjanović, Maik Zirbes, Ognjen Kuzmić... Formiramo mlad izuzetno kvalitetan tim, koji će sigurno napredovati kako vreme odmiče, i sa te strane očekujemo strpljenje", izjavio je po potpisivanju ugovora direktor Davor Ristović.

 


tagovi

FK Crvena zvezdaDavor RistovićEvropaFrancuskaSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara