""
""

Zvezda diže kredit od 700.000 evra da bi registrovala pojačanja, Lazovića i Rakića

Vreme čitanja: 1min | pet. 07.02.14. | 10:38

Klub sa Marakane će uzeti pozajmicu, a kao zalog će ponuditi novi ugovor o TV pravima vredan miliona evra koji će uskoro biti potpisan

Ozbiljna pretnja koja se nadvila nad Crvenom zvezdom da zbog dugovanja prema bivšim igračima i trenerima neće moći da registruje nove igrače biće rešena podizanjem novog kredita, otkriva Informer. Zvezdi je hitno potrebno 700.000 evra kojim bi podmirili tužbe zbog dugovanja, a taj novac će biti obezbeđen pozajmicom od banke.

Izabrane vesti

Zvezda je od FSS dobila zabranu registrovanja pojačanja, kao i Darka Lazovića i Đorđa Rakića koji nisu bili prijavljeni za prvi deo sezone, dok ne izmiri najhitnija dugovanja. Izgleda da je podizanje još jednog kredita i novo zaduživanje kod banaka bilo jedino rešenje, a kao zalog za pozajmicu Zvezda će ponuditi novi ugovor o TV pravima koji će uskoro biti potpisan.

Klub sa Marakane će uskoro jednoj medijskoj kući prodati televizijska prava za narednih pet godina (od 2015. do 2020. godine), pošto ugovor sa TV  Prva ističe na kraju godine. Ugovor podrazumeva prenos deset Zvezdinih prvenstvenih mečeva godišnje, a klub će od toga prihodovati nešto više od milion evra, odnosno 200.000 evra godišnje.

Tako će Zvezda većinu novca koji bi zaradila od prenosa prvenstvenih mečeva do 2020. godine, potrošiti već sada na plaćanje starih dugova. 

(FOTO: MN Press)


tagovi

uzimanje kreditaTV pravaSuperligaSrbijaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara