""
""

Zvezda izgubila trku za Ruiza, “klanje” sa velikanima za Mučea

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.06.16. | 13:38

Turci podapeli nogu crveno-belima u trci za jednim od najvećih pojačanja, Argentinac na raskrisnici pošto ima nekoliko ponuda

Iako je izgledalo kao gotova stvar i samo se čekao njegov dolazak u Beograd na potpis ugovora sa Crvenom zvezdom, kostarikanski ofanzivac Džon Ruiz će karijeru nastaviti u Turskoj. Kako stvari stoje, on prelazi u Kajzeri.

Izabrane vesti

Zvezda je uložila maksimalne napore da dovede Ruiza, generalni direktor Zvezdan Terzić se sastao sa njim u Parizu i doveo pregovore u završnu fazu, ali konačan sporazum nije postignut. Ruiz je paralelno pregovarao i sa Turcima. U isto vreme kada i Terzić, u Parizu je boravio i Kajzerijev trener Hakan Kutlu koji je ubeđivao Ruiza da prihvati selidbu u Anadoliju.

Kutlu je došao po Ruiza i Nicinog vezistu Mamanea Traorea i kako javljaju izvori iz Turske, uspeo je da ih ubedi. Kostarikanac je danas obavestio Turke da je prihvatio ponudu za trogodišnji ugovor u Kajzeriju. Njemu je istekao ugovor sa Lilom i kao slobodan igrač odlazi u novi klub. Na strani Turaka su verovatno bili finansijski argumenti jer nije sporno da Kajzeri može da plati bolje od Zvezde, a verovatno je Ruiz izdejstvovao i neki bonus za sam potpis ugovora.  

Prema najavama iz Turske, Ruiz će sutra potpisati ugovor sa Kajzerijem i biće predstavljen kao pojačanje.

Odlazak Ruiza u Tursku znači i jednu opciju manje za Zvezdu koja juri pojačanje na poziciji desnog krilnog igrača. Prva želja je bio Đalma Santos iz Genčlerbirligija, ali on je bio preskupa varijanta i potpisao je za PAOK. Ruiz je iz finansijskog ugla bio realnije rešenje ali su Turci pokvarili posao.

Međutim, Zvezda nije bez rešenja. I dalje se radi na dovođenju Pabla Mučea. Argentinac ima bolji fudbalski pedigre od Ruiza, ali je problem što je daleko od nekadašnje forme kada je blistao u Boki Juniors i dizao na noge navijače na Bombonjeri. Muče nije jeftina opcija, ali u Zvezdi se ne predaju i nadaju da će nekadašnja Bokina “desetka” biti najveće pojačanje ovog leta.

Muče se vratio u Palmeiras sa pozajmice iz Lanusa i ima ugovor do sredine 2019. godine, ali trener Kuka ga ne vidi u planovima. Argentinac trenira odvojeno od prvotimaca i Brazilci bi da ga opet pozajme. Zainteresovanih klubova ne fali, pošto su pored Zvezde zagrizli Gremio i Amerika Mineiro, a šuška se da je i Boka uputila poziv nekadašnjem miljeniku navijača da se vrati na Bombonjeru. Najveći Zvezdin konkurent je Amerika iz Belo Orizontea.
“U pregovorima smo sa Mučeom i Palmeirasom i nadamo se da će situacija da se reši do petka. Problem je kada ovakve stvari procure u javnost jer onda je mnogo teže angažovati željenog igrača”, rekao je član Upravnog odbora Amerike, Alensar Silveira de Žunior. 

(FOTO: Action images)


tagovi

SuperligaSrbijaPablo MučeDžon RuizFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara