""
""

Zvezda je rođena! Drž’ se Leva, evo me! Od treće lige do svih naslovnica u Nemačkoj - Pohjanpalova tri komada za 15 minuta! Frajburg je kost u grlu... (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.09.16. | 17:31

Sa četiri gola na prva dva meča nove sezone mladi Finac se izjednačio na prvom mestu liste strelaca sa Robertom Levandovskim

Zvezda je rođena! Do juče drugoligaški i trećeligaški igrač, sutra na svim naslovnicama u Nemačkoj! Mladi Finac Joel Pohjanpalo zasijao je punim sjajem u svom drugom bundesligaškom meču, pošto je kao rezervista postigao tri gola i doneo Leverkuzenu prvi trijumf u sezoni, i to nakon što je potpuno preokrenuo rezultat. 

Izabrane vesti

Hamburger je bio na pragu iznenađenja na Baj areni, igrao je sasvim dobro i imao prednost od 1:0 pogotkom Bobija Vuda - drugi gol na drugom meču u Bundesligi - ali onda je Roger Šmit u igru uveo svoje tajno oružje i napravio dar-mar u do tada sasvim solidnoj odbrani HSV-a. 

Joel Pohjanpalo, momak koga je Leverkuzen doveo iz Helsinkija pre tri godine i prethodne dve sezone ga slao na kaljenje u Alen i Dizeldrof, ušao je u igru u 72. minutu. Prvi šut na gol u 79 - 1:1. Drugi njegov šut na gol u prvom minutu nadoknade - 2:1! Treći udarac Finca ka Adleru tri minuta kasnije - 3:1?! I jedna informacija kao šlag na tortu - i u prvom kolu njega je Roger Šmit uveo pred kraj, a ovaj uzvratio golom takođe iz jedinog udarca ka golu Menhegladbaha. 

Kuriozitet ovog meča jeste i povreda Karima Belarabija, jednog od najboljih igrača domaćeg tima, koji je igru morao da napusti u 3. minutu pošto se povredio u 11. sekundi?! Naš Filip Kostić odigrao jue ispod očekivanja, no svakako ne snosi odgovornost za prvi poraz Hamburgera u sezoni...  



Leverkuzen jeste sprečio veliko iznhenađenje, ali Menš nije. Uvek neugodni Frajburg savladao je Borusija sa 3:1 posle zaostatka od jednog gola nakon prvih 45 minuta. Lep pogodak za Koltove postigao je Torgan Azar. Mladom Belgijancu ovo je četvri gol u sezoni, pored kojih je upisao i tri asostencije. Frajburg su do tri velika boda nosili najbolji igrač ovog tima Vinčenco Grifo (asistencija i iznuđen penal), odnosno strelac dva lepa gola - Filip. Tačku na i stavio je Nils Petersen golom sa bele tačke u 88. minutu...

Iznenađenje predstavlja i remi Volfzburga sa Kelnom kod kuće, a nešto manje trijumf Darmštata nad Ajntrahtom, s obziorm da domaći nisu šutnuli u okvir gola sve dok nisu poveli u 90. minutu. Prethodno je u 84. Mijat Gaćinović imao dobru šansu za goste iz Frankfurta, ali je njegov pokušaj izblokiran.

Herta je i ovu sezonu počela jako dobro. Ingolštat je opasan domaćin, a protiv čete Pala Dardaija nije imao nikakvih šansi - sigurnih i glatkih 0:2. 

BUNDESLIGA - 2. KOLO

Petak:
Šalke - Bajern 0:2 (0:0)
/Levandovski 81, Kimih 90+2/

Subota:
Leverkuzen - Hamburger 3:1 (0:0)
/Pohjanpalo 79, 90+1, 90+4 - Vud 58/

Volfzburg - Keln 0:0

Ingolštat - Herta 0:2 (0:0)
/Ibišević 8, Šiber 86/

Darmštat - Ajntraht 1:0 (0:0)
/Sirigu 90/

Frajburg - Menhengladbah 3:1 (0:0)
/Filip 54, 85, Petersen 88pen - Azar 35/

18.30: Lajpcig - Dortmund 

Nedelja:
15.30: Verder - Augzburg
17.30: Majnc - Hofenhajm

(foto: Action Images)


tagovi

VolfzburgNemackameđunarodni fudbalKelnJoel PohjanpaloHertaHamburgerFrajburgEvropaDarmštatBundesligaBorusija MenhengladbahBajer LeverkuzenAjntraht Frankfurt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara