"Navijači Volfzburga već imaju novog idola"
"Navijači Volfzburga već imaju novog idola"

Zvezda je rođena: Platili ga 6.000.000 evra, a on na prvoj utakmici dao het-trik i namestio gol! Opak je taj Josip Brekalo (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.07.16. | 20:21

Bundesligaši igrali test mečeve, Dortmund dobio 2:0, Menhengladbah 3:2, Volfzburg brojao do 14, Gaćinović starter za Ajntraht

Navijači Volfzburga već imaju novog idolaHvataju bundesligaški zalet za novu sezonu, a kako to obično biva, na početku pripremnog perioda biraju za protivnike nižerazredne timove, kako bi podigli samopouzdanje i u što boljem raspoloženju nastavili pripremni proces. Između ostalog, to se odnosi na Volfzburg koji je u kontrolnom meču prosto sravnio sa zemljom Veltins 11 tim, tačnije selekciju najboljih amaterskih igrača Donje Saksonije.

Na kraju čak 14:0! Utakmicu je obeležio veliki talenat hrvatskog fudbala, Josip Brekalo. Mladi, 17-godišniji krilni vezista imao je debi iz snova u dresu Vukova, koji su ga nedavno doveli iz zagrebačkog Dinama za 6.000.000 evra. Brekalo je postigao tri gola i upisao jednu asistenciju, automatski skrenuvši pažnju trenera Ditera Hekinga.

Izabrane vesti

U odsustvu reprezentativaca, Volfzburg je igrao u sledećem sastavu: Kastels, Treš, Dante, Askjuz, Šeferd, Gerhart, Segun, Donkor, Didavi, Kaliđuri, Dost. Drugo poluvreme: Grin - Treš, Bruma, Noke, Šefer, Gerhart, Gilavogi, Kaliđuri, Kruze, Brekalo, Dost.

Osim Brekala, strelci su bili još Didavi, Dost i Kruse (svi po dvaput), dok su po jednom bili precizni Kaliđuri, Bruma, Noke, Putaro i Šefer.

Goleada je zabeležena i na meču Ajntraht Frankfurt - Mesel. Bundesligaš je slavio 15:0, uz napomenu da je srpski internacionalac Mijat Gaćinović bio starter i pri rezultatu 0:0 imao zicer, ali je promašio gol.

Uspešna je bila i Borusija iz Dortmunda. Samo dan pošto su savladali Erkenšvik (5:2), Milioneri su pokazali ozbiljnost i u duelu sa Vupertalom. Slavili su 2:0, uz pogotke kolumbijskog napadača Adrijaan Ramosa u 22. i 18-godišnjeg štopera Amosa Pajpera u 86. minutu.

Trener Tomas Tuhel je u prvom poluvremenu izveo sledeći sastav: Vajdenfeler, Ginter, Papastatopulos, Bender, Kastro, Lajtner, Paslak, Obamejan, Dembele, Šmelcer, Ramos. U drugom delu igrali su: Bonman, Larsen, Cimerman, Pajper, Skuderi, Burnik, Mangala, Hober, Baksman, Ebvervajn, Paslak.

Borusija iz Menhengladbaha imala je malo teži zadatak, gubila je od Manhajma, međutim, brzo je postavila stvari na svoje mesto i u kontrolnom susretu salvila 3:2. Strelci za Ždrepce bili su Lars Štind iz jedanaesterca u 21, So u 36. i Aron Han u 75.

Trener Andre Šubert izveo je sledećih 11: Šipel, Ruten, Vestergard, Štrobl, Benes, Daud, Traore, Vent, So, Štindl, Simakala. U drugom poluvremenu igrali su: Nikolas, Ruten, Janičke, Šulc, Kramer, Kristensen, Basket, Hofman, Ndenge, Azar, Han.

(FOTO: Action images)


tagovi

VolfzburgPrijateljske utakmiceNemackaJosip BrekaloEvropaBorusija MenhengladbahBorusija DortmundAjntraht Frankfurt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara