""
""

Zvezda nabija golove i pomera rekorde: Serdar Ugo i crveno-bela družina marširali Pazarom! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.03.16. | 16:54

Tim iz Ljutice Bogdana sjajnom igrom u drugom delu prvog poluvremena počistio domaćina (4:0) i stigao do 24.uzastopnog trijumfa

Sad je i zvanično: niko i nikad kao ova Zvezda! Pomeranja granice u ovoj sezoni crveno-beli fudbaleri zaokružili su na gostovanju Novom Pazaru, pošto su laganim trijumfom od 4:0 stigli do 24.uzastopne pobede u šampionatu. Rezultat kojim je definitivno preskočena generacija Slavoljuba Muslina, dostignuće koje će mnogi u narednoj deceniji pokušati da sruše. Neće im biti lako!

Izabrane vesti

Očekivalo se da Novi Pazar, nošen frenetičnom publikom pruži jači otpor dominantnoj ekipi u Superligi, ali ni timu Zorana Džimija Marića nije pošlo za nogom da se odupru vidljivom individualnom kvalitetu Beograđana. I ne samo to: kada je Aleksandar Luković otvorio vrata trijumfa gostima, Novi Pazar je uleteao u makaze Zvezdinog dominantnog potencijala. A kada se takav scenario dozvoli lideru Superlige možete samo da se nadate da nećete pretrpeti totalnu rezultatsku katastrofu. Jer mnogo prostora iza leđa suparnika daje mogućnost Vijeiri, Plavšiću i Kataiju da kreiraju, zabavljaju se i postižu golove.

Novi Pazar je pretrpeo najteži poraz na svom terenu od kada se takmiči u Superligi. Reklo bi se nezasluženo gledajući prvih 20 minuta, ali po dešavanjima u nastavku tim iz Zapadne Srbije je mogao još jače da zaplače...

Bilo je potrebno vreme Crvenoj zvezdi da uhvati pravi ritam, Beograđani su grešili u defanzivi, posebno kapiten Luković koji je greškama domaćina „počastio“ sa dve poluprilike. Te vruće situacije pred golom Kahrimana predstavljale su adrenalinsko gorivo koje je crveno-belo poguralo do rekorda. I pobede u šampionskom stilu. Hodao je tankom linijom, nudio se da bude tragičar, ali je Aleksandar Luković u 28.minutu izrastao u jednog od junaka utakmice u Pazaru. Iskoristio je sjajan centaršut Ibanjeza i smestio loptu glavom iza leđa neodlučnog Živkovića.

Bio je tu kraj svih nadanja Pazaraca koji su se samoubili idejom da mogu ekspresno da dođu do izjednačenja. Njihovo opredelenje da se „prešaltuju“ na ofanzivu i pomere linije tima ostavilo je brisan prostor crveno-belim mungosima. Naravno i Ugu Vijeiri koji je postigao gol na devetoj uzastopnoj utakmici. Iskoristio je briljantan osećaj i pas Le Taleka, baš kao što je asistencijom Plavšiću doprineo autogolu Trtovca.

Bio je to onaj prepoznatljiv crveno-beli juriš, koji je primera radi oduvao na Banovom brdu Čukarički...

Nastavak je protkeo u rutinskom odrađivanju posla. Jedinu oravu priliku Pazaraca neutralisao je Kahriman, dok je na drugoj strani Le Talek stigao do drugog prvenstvenog gola u Zvezdi.

Gol za overavanje rekorda i brualnu gol razliku u poslednja dva meča – 8:0.

NOVI PAZAR – CRVENA ZVEZDA 0:4 (0:3)

/Luković u 28, Vijeira u 37, Trtovac ag 43, Le Talek 67/

Stadion: Gradski

Gledalaca: 4500

Sudija: Novica Anđelovski

NOVI PAZAR (4-5-1): Živković – Vasilić (od 46. P.Pavlović), Trtovac, Savić, Pantelić – Ubiparip, Radivojević, Vidić, Zlatković, Micevski, Osmanagić.

CRVENA ZVEZDA (4-1-4-1): Kahriman – Petković, Luković (od 69. Rendulić), Edson, Ibanjez – Le Talek, Donald, Srnić, Katai (od 70.minuta Ristić.), Plavšić – Vijeira (od 76. Sikimić).

(Foto Star Sport)

 


tagovi

SuperligaSrđan PlavšićSrbijaNovi PazarHugo VijeiraEvropaDamijan Le TalekFK Crvena zvezdaAleksandar Luković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara