Zvezda oblači superligaško odelo: Šansa za Ristića, Nenadića, Radanova...

Vreme čitanja: 6min | sub. 27.04.19. | 11:15

Utakmicom protiv Dunava crveno-beli kreću u odbranu titule

Vreme slavlja zbog povratka na vrh Jadranske lige je završeno, Crvenu zvezdu sada čeka novi posao - odbrana srpske krune.

Zato je došao momenat da se obuče superligaško odelo i krene po petu uzastopnu šampionsku titulu. Utakmicom protiv Dunava u dvorani Aleksandar Nikolić (TV Arena Sport, 18.00) crveno-beli otpočinju još jedan pohod, sve sa ciljem promocije mladih igrača, a pogotovo trilinga Aleksa Radanov - Dušan Ristić - Nemanja Nenadić. Tako je, uostalom, koncipiran tim za narednih mesec i po dana završnice ove sezone. 

Izabrane vesti

Kako je ranije najavljeno, Milan Tomić za Superliga Ekspres ne može da računa na Džoa Reglanda i Stratosa Perperoglua, koji su procesu rehabilitacije od intervencije na kolenu, odnosno zbog povrede lista, pa su oni praktično već na zasluženom odmoru. Majk Cirbes je takođe otpao sa spiska za srpsko prvenstvo zbog, kako je Tomić naveo „hemije u timu“. Tako se direktno oslobodio prostor za Dušana Ristića, koji bi možda u određenim varijantama mogao da bude i startni centar Crvene zvezde, sve sa željom da se Majkl Odžo rastereti, a nekadašnji student univerziteta Arizona pripremi za veće obaveze na jesen. 

Pričao je o tome i Majkl Odžo pošto je Zvezda savladala Budućnost u majstorici. Pre svega bio je zahvalan na Ristićevom strpljenju i što je lične ambicije sklonio na stranu i maksimalno se podredio ekipi u završnici Jadranske lige. Zbog toga ga je Odžo, kao i ostale momke koji su doigravanje posmatrali mahom sa klupe ili u civilu, nazvao ključnim ljudima velikog klupskog uspeha. Ristića nije bilo na parketu tokom plej-ofa, više od mesec i po dana nije bio u takmičarskom stroju i stručni štab je sada voljan da mu pruži minute i rolu kako bi se uigrao sa ekipom i pokazao koliko vredi. 
"Ne vidim da je problem što praktično iz jednog takmičenja ulazimo u drugo jer se time ne narušava kontinuitet i hemija ekipe, imamo 12 igrača spremnih da daju maksimum. Sa druge strane, ostale ekipe imale su vremena da se potpuno osveže, oporave I možda I da priprema nešto novo drugačije u odnosu na ono što smo videli do sada", izjavio je Milan Tomić na zajedničkoj konferenciji trenera superligaških klubova u prostorijama Košarkaškog saveza Srbije u Sazonovoj ulici. 

Slučaj Alekse Radanova prava je enigma za navijače. Od svih igrača u rosteru Crvene zvezde, jedan od najtalentovanijih igrača svoje generacije dobio je najmanju minutažu, ali je u jakoj konkurenciji morao da prihvati takvu ulogu. S obzirom da je Regland otpisan za Superligu, jasno se nazire ideja da ga Tomić oproba na više pozicija u timu i konačno mu pronađe pravo mesto u sistemu. Kada je sezona počinjala Milan Tomić je želeo da u sastavu ima 15 igrača spremnih da u svakom trenutku uskoče u roster i pomognu ekipi. Iako je imao ograničenu minutažu, ne treba zaboraviti da Radanov ima 21 godinu i prostor za napredak i dalji košarkaški rast. 
"Nismo se emotivno ispraznili i fizički, svako treba da radi svoj posao,sezona traje, i imamo još mesec i po dana da odradimo posao. Radimo dalje, igrači su osveženi dobili su dva dana slobodno, napunili su baterije i biće spremni", ističe Tomić.

Nemanja Nenadić je od pomenute trojke imao najveću mogućnost da se iskaže tokom ABA lige, ali je i on prostor dobijao na kašičicu i po potrebi. Problem u slučaju najboljeg igrača FMP u prošlogodišnjem izdanju Superlige je što „luta“ između pozicija, odnosno negde je između plejmejkera i beka, što mu zadaje određene probleme. U vreme kada je Filip Čović imao problema sa povredom, uskakao je kao Reglandova zamena, a onda je ušao i u plej-of sastav zbog operacije na koju je otišao američki organizator igre. Zbog toga će se tokom Superlige raditi na tome da se i njegova rola iskristališe tako da se zna gde bi mogao da zauzme svoje mesto u timu posle leta i potrebne rekonstrukcije za Evroligu. 

Zajedno sa Ristićem, Nenadićem i Radanovim dodatnu pažnju dobiće i Boriša Simanić, Dejan Davidovac i Ognjen Dobrić, koji bi trebalo da budu okosnica crveno-belih u sezoni povratka na veliku evropsku scenu. 

Dunav u svoju prvu superligašku epizodu ulazi sa ciljem da se predstavi u što lepšem svetlu košarkaškoj javnosti i postepeno gradi temelj ka nekim višim ciljevima. Tim iz Starih Banovaca godinama unazad ima zanimljivu konstrukciju, a posle učešća na Kupu Radivoja Koraća pre dve godine ovo je veliki korak napred za kompletnu klupsku strukturu. 
"Za mene je velika čast što moj klub ove godine učestvuje u Super ligi, ovo nam je prvi put. Zaista nam je drago, nadam se da ćemo pružiti jak otpor protivnicima, videćemo za šta će to biti dovoljno. Najvažnije je da su igrači koji su igrali KLS dobili šansu da igraju utakmice protiv timova iz ABA lige", rekao je trener Dunava Mitar Ašćerić.


CRVENA ZVEZDA - ROSTER: Aleksa Radanov, Filip Čović, Marko Kešelj, Dejan Davidovac, Nemanja Nenadić, Branko Lazić, Mohamed Faje, Bili Beron, Ognjen Dobrić, Dušan Ristić, Boriša Simanić, Kej Si Rivers, Majkl Odžo.


Dunav je za Superligu doveo pet pojačanja - trojicu visokih i dvojicu spoljnih igrača. Plejmejker Nikola Ćirković je svojevremeno prošao sve mlađe reprezentativne kategorije, a pre Dunava nastupao je za Vršac. Mladen Grušanović je dobro poznato ime u srpskim košarkaškim krugovima. Nekadašnji mladi reprezentativac Srbije na poziciji krila igrao je za Mega Bemaks i Dinamik, ali i za Jagodinu i Beovuk. 

Aleksa Komazec je prošao je mlade kategorije OKK Beograda i Partizana, posle čega je imao nekoliko inostranih angažmana. Ima 20 godina i igra na poziciji krilnog centra. Dušan Šišić bi svojim iskustvom trebalo da donese određeni kvalitet u centarskoj liniji, a pre Dunava nosio je dres švedskog Treleborga.

Aleksandar Beloica je zanimljiv mladi centar koji je pred Superligu stigao iz kraljevačke Sloge. U Drugoj ligi Srbije beležio je prosečno jedanaest poena i sedam uhvaćenih lopti, a posebno se razigrao posle odlaska Dušana Miletića u Partizan. U četiri od završnih pet utakmica Druge lige zabeležio je dabl-dabl učinak. Osim dobrog osećaja za šut sa poludistance, nezgodan je za protivničke centre jer zna da se odmakne i korak unazad i pogodi izvan linije 6,75 metara. Centar je starog kova i vrlo dobro se snalazi u pik'n'rol situacijama. Mogao bi da bude vrlo koristan Dunavu u Superligi i poseduje sav potencijal da bude prijatno iznenađenje u superligaškom društvu.

Crvena zvezda će se u Superligi takmičiti u Grupi A protiv FMP iz Železnika, OKK Beograda, Zlatibora, Dunava i čačanskog Borca.

KAKO DO ULAZNICA?

Crvena zvezda odlučila je da otvori tribine dvorane Aleksandar Nikolić. Besplatne karte za tribine preuzimaće se od 14 časova ispred blagajne hale na dan utakmice, kada će se vršiti i prodaja ulaznica za sve koji žele da gledaju utakmicu iz partera, loža ili pored terena.

Kako je naglašeno na klupskom sajtu isti princip važiće i za drugu utakmicu koju će Crvena zvezda organizovati naredne subote protiv FMP.

Cene ulaznica Superliga Srbije

Parter B           400,00 din.
Parter 4            400,00 din.
Loža    800,00 din.
Plava loža        600,00 din.
Bela loža         500,00 din.
POČASNO MESTO-BOČNO I RED           2.000,00 din.
POČASNO MESTO-BOČNO II, III RED   1.500,00 din.
POČASNO MESTO I RED   5.000,00 din.
POČASNO MESTO II RED 3.000,00 din.

SUPERLIGA SRBIJE - PRVO KOLO

Četvrtak:

Tamiš - Dinamik 72:64
/Smiljanić 15 - Šalić 15/

Petak:

Partizan – Mega Bemaks 102:69
/Pušica 22 - Ilić 15/

Subota:

18.00: (1,10) Novi Pazar (23,0) Sloboda Užice (7,50)
18.00: (hendikep -32,5) Crvena zvezda (1,85) Dunav (1,85)
18.00: (6,00) Zlatibor (20,0) FMP Železnik (1,15)
19.30: (2,70) OKK Beograd (14,5) Borac Čačak (1,55)

Foto: Star Sport, MN Press


tagovi

Milan TomićAleksa RadanovNemanja NenadićBoriša Simanić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara