""
""

Vuk oduvao Zvezdinu kuću!

Vreme čitanja: 3min | ned. 15.11.15. | 18:48

Bivši košarkaš crveno-belih najbolji u trijumfu Igokee usred Pionira

Posle najbolje partije u sezoni - muk. Košarkaši Crvene zvezde izgubili su dah posle spektaktularne pobede u Minhenu i trijumfa nad Bajernom i u desetom kolu Jadranske lige u rubriku izgubljenih utakmica dodala i treću recku. Posle Cedevite i Olimpije, Igokea je napravila veliki podvig i šampionu uzdrmanom brojnim povredama uzela meru - 87:81 (18:27, 23:21, 17:15, 29:18), a presudnu ulogu imao je nekadašnji kapiten Vuk Radivojević!

Izabrane vesti

Prekaljeni plejmejker, koji je u Crvenoj zvezdi proveo najbolje godine karijere, nekadašnjem klubu ubacio je dve ključne trojke u finišu utakmice, koje su prelomile tok susreta i u najvećoj meri odlučile pitanje pobednika. Sastav Dejana Radonjića definitivno nije računao na poraz od tima iz Aleksandrovca, prvi u Pioniru od istoimenog rivala posle više od tri godine, pošto je veći deo utakmice odigrao gotovo sa pola gasa. Doduše, imao je trener crveno-belih brojnih kadrovskih problema, s obzirom da je u rotaciji imao tek 11 igrača, bez povređenih prvotimaca Mitrovića, Mekela, Lazića i Dangubića

Ali, posle dobrog početka i rezultata 18:4 posle uvodnih šest minuta činilo se da će Crvena zvezda do pobede doći pre nego su igrači uopšte uspeli da propisno uđu u meč. Međutim, izgleda da je upravo ovaj rezultat prilično uljuljkao domaćina, koji je kasnije usporio i oborio tempo i inicijativu prepustio protivniku na drugoj polovini terena. Nije Zvezdi previše pomogla ni činjenica da je Marko Simonović već posle prvog poluvremena ubacio čak 17 poena, od toga pet trojki iz sedam šuteva i tako anulirao sve dalekometne hice Todorovića, Komatine, Ćapina i Dimića. Nije pomoglo jer nekadašnji kapiten do kraja utakmice nije uspeo da pogodi nijednu trojku, a imao je ukupno 11 pokušaja. A pritom su falili poeni ostatka tima, koji je prilično kasno uvideo da je protivnik uzeo vođstvo, koje do kraja nije ispuštao. Igokea je iz minuta u minut topila zaostatak u pravom šuterskom okršaju (ukupno 23 trojke - 13 Zvezda i 10 Igokea) i čekala svoju priliku da eksplodira. A to se dogodilo u poslednjoj deonici, u kojoj su gosti ubacili čak 29 koševa. Igrači Željka Lukajića delovali su gotovo nezaustavljivo, posebno jer košarkaši Zvezde nisu imali spremljen pravi odgovor. 

Posle devet ubaćenih šuteva van linije 6,75 metara u prvom poluvremenu domaćin je do kraja dopisao još četiri hica iz daljine, ali razigranoj Igokei to nije smetalo. Čapin, Komatina i Radivojević, koji su zajedno iskombinovali čak 52 poena, od toga 31 u drugom poluvremenu, predstavljali su nezaustavljivu silu za okrnjeni tim Crvene zvezde, kojeg već u četvrtak čeka jako važna evroligaška utakmica protiv Strazbura. Bilo je primetno da je nedostajao učinak Vladimira Štimca (4p), ali i Kvinsija Milera, koji je i pored spektakularnog zakucavanja i nekoliko dobrih reakcija meč završio sa samo devet poena. 

Kod Crvene zvezde najviše koševa ubacio je Simonović (17), dok su po 12 poena dodali Jović (6as) i Gudurić (4sk, 4as). Komatina i Radivojević su na drugoj strani upisali po 18, a Ćapin 16 poena. 

Posle ovog poraza Zvezde Budućnost je jedina ekipa na vrhu tabele Jadranske lige, pošto jedina ima dva poraza posle deset odigranih kola. 

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SrbijaRajan TompsonNikola RebićMiloš DimićMarko SimonovićJadranska ligaIgokeaFK Crvena zvezdaAleksandar Ćapin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara