""
""

Zvezda posle rekorda juri neverovatne brojke: Mogu li crveno-beli posle Ivanjice da imaju prosek od tri gola po meču?

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.12.15. | 10:18

Crveno-belima potrebna četiri gola u mreži Ivanjičana kako bi došli do neverovatnog proseka

Mnogo toga su fudbaleri Crvene zvezde odradili ove jeseni. Oborili su klupski rekord serijom od 18 uzastopnih trijumfa, i praktično već stavili obe šape na šampionski pehar. Uoči gostovanja u Ivanjici (15.00 časova TV Arena) crveno-beli su ispalili standardan repertoar izjava o tome kako imaju obavezu prema navičajima da upišu još jednu trojku i zaokruže neverovatnu jesen.

Međutim, od dana kada je postalo jasno da neće imati ozbiljnog konkurenta u borbi za prvenstveni trofej Luković i drugovi igraju sami protiv sebe. Smogli su snage da ostvare rekord, a pred meč sa Javorom imaju drugi diskretan zadatak. Ukoliko bi uspeli da mrežu Javora pogode četiri puta, došli bi do neverovatnog proseka od tri gola po meču. Takva dominacija se ne pamti u domaćim okvirima.

Izabrane vesti

Biće to izuzetno težak zadatak, reklo bi se čak i nemoguća misija, ako se zna kako je Javor u bližoj prošlosti znao da namuči Crvenu zvezdu. Uostalom, crveno-beli u Ivanjici nikada nisu postigli četiri gola. Najbliži tome bili su 10. marta 2013. godine kada je ekipa koju je predvodio Robert Prosinečki slavila sa 3:1.

KVOTE KLADIONICE MOZZART ZA DUEL IZMEĐU JAVORA I CRVENE ZVEZDE

Poslednji put na stadionu Kraj Moravice crveno-beli su potučeni do nogu (4:2), u meču koji je obeležila sjajna partija Ifeanija Onjila. Ekipa Aleksandra Janjića se i sada nada da bi mogla da zaprži čorbu velikom rivalu.
„Crveno-beli igraju fantastično, imaju 18 pobeda u nizu i ne bi trebalo trošiti reči na kvalitet protivnika. Trenutno su najdominantnija ekipa u ligi, s druge strane mi smo prekinuli niz utakmica bez pobede i ulazimo bez pritiska u ovu utakmicu“, rekao je trener Javora Aleksandatr Janjić.
JAVOR: Đogatović – Gajić, Kolaković, Miletić, Josović – Đokić, Ađuru, Docić, Gafurov, Eliomar – Dražić.

CRVENA ZVEZDA: Kahriman – Petković, Jovanović, Luković, Ibanjez – Grujić, Donald, Srnić, Katai, Plavšić – Vijeira.

(Foto Star Sport)


tagovi

Ugo VijeiraSuperligaSrbijaJavorEvropaFK Crvena zvezdaAleksandar LukovićAleksandar Janjić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara