"Košarkaši Crvene zvezde"
"Košarkaši Crvene zvezde"

Zvezda postavlja standarde i van Jadrana - drugi je tim sa najdužim nizom pobeda u domaćim okvirima od svih evroligaša!

Vreme čitanja: 3min | uto. 16.12.14. | 18:30

Na prvom mestu je berlinska Alba Saše Obradovića, a još svega tri ekipe iz elitnog takmičenja imaju niz bez poraza u nacionalnim, odnosno regionalnim takmičenjima...

Košarkaši Crvene zvezde

Košarkaši Crvene zvezde izjednačili su rekord Jadranske lige po broju uzastopnih pobeda od starta sezone i sada na svom računu imaju 12 vezanih trijumfa. Doduše, meč sa Igokeom (76:71) otkrio je neke slabosti crveno-belog tima, koji je i pored slabog izdanja protiv skromnog rivala sa dna tabele pokazao znanje, želju i upornost da nastavi hod stazom pobednika i zacementira svoje mesto na krovu Jadrana. 

Izabrane vesti

Osim toga što je uz Olimpiju (Zmajčeki su rekord ostvarili u prvom izdanju regionalnog takmičenja) jedini tim sa 12 ostvarenih pobeda od starta sezone, ovaj podatak je klubu s Malog Kalemgdana doneo još jedno veliko, doduše, nezvanično priznanje. Naime, Crvena zvezda je jedna od svega pet ekipa iz ovogodišnjeg izdanja Evrolige koja ima besprekoran učinak u domaćem šampionatu. Uz to, mašinerija Dejana Radonjića zauzima drugu poziciju po broju pobeda, odmah iz neverovatne berlinske Albe srpskog stratega Saše Obradovića, koja ima čak 13 uspeha u nizu! 

Iza beogradskog kluba nalazi se poljski Turov sa 11 pobeda, Nižnji iz Novgoroda ima skor 10:0, a potom i Panatinaikos, koji ima osam pobeda u nizu, ali i dve utakmice manje u odnosu na većinu rivala iz šampionata Grčke. 

Crvenoj zvezdi je do "obrtanja kruga" ostala još samo utakmica sa tradicionalno neugodnim skopskim MZT-om u Makedoniji, gde bi učenici Dejana Radonjića mogli da overe jedinstven rekord i postave standarde u regionalnim okvirima. A da li će to i postići? Moraćemo da sačekamo do 22. decembra, kada je zakazan susret MZT - Crvena zvezda.

Naravno, daleko je od toga da mogu da se porede kvaliteti timova na Jadranu i, na primer, u VTB ili ENDESA ligi. Ali uspeh koji je crveno-beli klub ostvario definitivno zaslužuje posebnu pažnju. Posebno ako se uzme u obzir činjenica da je prvoplasirani tim regionalnog takmičenja mahom knjižio prilično ubedljive pobede.

Za kraj nije loše dodati i da najbolji niz u Evropi trenutno ima ukrajinski Himik, koji je upisao 14 pobeda zaredom.

Pogledajte i listu učinka svih evroligaških klubova u ovoj sezoni u nacionalnim, odnosno regionalnim šampionatima, a zatim i tabelu svih Zvezdinih pobeda u Jadranskoj ligi ove sezone:

EVROLIGA, GRUPA A

Nižnji Novgorod 10-0
Žalgiris 14-1

Real Madrid 9-2
Anadolu Efes 7-3
UNIKS Kazanj 7-3
Dinamo Sasari 6-4

EVROLIGA, GRUPA B

Alba Berlin 13-0
CSKA Moskva 10-1
Limož 10-1
Unikaha Malaga 10-1
Makabi Tel Aviv 10-2
Cedevita 8-4

EVROLIGA, GRUPA C

Turov 11-0
Panatinaikos 8-0
Armani Milano 8-2
Fenerbahče 8-2
Bajern Minhen 10-3
Barselona 9-2

EVROLIGA, GRUPA D

Crvena zvezda 12-0
Neptunas 14-2
Olimpijakos 9-1
Galatasaraj 6-4
Valensija 6-5
Laboral Kuća 5-6

-----------------------------------------

JADRANSKA LIGA - 2014/15

1. kolo: Crvena zvezda - Levski Sofija 85:55
2. kolo: Cibona - Crvena zvezda 64:88
3. kolo: Crvena zvezda - Olimpija 73:65
4. kolo: Crvena zvezda - Mega Leks 93:77
5. kolo: Zadar - Crvena zvezda 63:79
6. kolo: Crvena zvezda - Budućnost 83:69
7. kolo: Solnok - Crvena zvezda 65:89
8. kolo: Crvena zvezda - Krka 85:78
9. kolo: Cedevita - Crvena zvezda 87:88
10. kolo: Crvena zvezda - Partizan 76:67
11. kolo: Metalac - Crvena zvezda 74:82
12. kolo: Crvena zvezda - Igokea 76:71

(NAPOMENA: Žalgiris je jedan poraz ostvario na početku sezone)

(FOTO: MN Press)


tagovi

Alba BerlinAnadolu EfesCedevitaFK Crvena zvezdaDinamo SasariEmporio ArmaniEvroligaFenerbahče BekoKK Bajern MinhenKK BarselonaKK CSKA MoskvaKK GalatasarajKK LimožKK Makabi Tel AvivKK Neptunaskk Nižnji NovgorodKK OlimpijakosKK PanatinaikosKK Real MadridKK TurovKK ValensijaLaboral KućaUnikahaUNIKSŽalgiris

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara