""
""

Zvezda predstavlja novi štoperski tandem!

Vreme čitanja: 3min | sub. 19.03.16. | 09:29

Šansu u večerašnjem duelu protiv Spartaka trebalo bi da dobije supertalentovani štoper Miloš Stojanović

Morala bi to da bude još jedna obična utakmica u nizu, još jedna pobeda za postavljanje klupskog rekorda po broju uzastopnih pobeda... Reklo bi se i još jedan testament apsolutne dominacije aktuelne generacije Crvene zvezde. Međutim, večerašnji duel sa Spartakom (18.00 TV Arena) ne bi smeo da bude obična utakmica.

Ne samo što će Luković i drugovi pokušati da prevaziđu dostignuće generacije Slavoljuba Muslina koja je u dve sezone vezala 22.prvenstvena trijumfa, već zbog toga što bi Crvena zvezda trebalo da nastavlja sa afirmacijom svojih kadrova. Povreda Sava Pavićevića, te njegove odlične role u Bežaniji, a pre toga i na pripremama na Kipru, u fokus su izbacile još jednog supertalentovanog klinca poniklog podno južne tribine Marakane - Miloša Stojanovića.

Izabrane vesti

Mladi štoper, rođen januara 1997.godine, juče nije igrao za Bežaniju (tamo nastupa kao pozajmljeni fudbaler Crvene zvezde), a pre nekoliko dana jedno od najodgovornijih lica u Ljutice Bogdana doslovce je pitalo kapitena omladinske reprezentacije:
"Mi verujemo u tebe, da li si spreman da igraš za Crvenu zvezdu".

Usledio je potvrdan odgovor, tako da će Miloš Stojanović sigurno naći mesto u protokolu za duel protiv Spartaka. On je već debitovao u trenerskoj eri Nenada Lalatovića, ali utakmica protiv Subotičana trebalo bi da označi početak kontunirane šanse za popularnog Stojančeta. Tandem centralnih bekova Crvene zvezde činiće Edson i Aleksandar Luković, a Stojanović će dobiti šansu ako to rezultat bude dozvoljvao.

KVOTE KLADIONICE MOZZART ZA DUEL IZMEĐU CRVENE ZVEZDE I SPARTAKA

Mada i sada u Crvenoj zvezdi ima velikih poštovalaca Stojanovićevog lika, dela i talenta, koji smatraju da je štoper takvih karakteristika potreban najtrofejnijem srpskom klubu. Iako je, zajedno sa Lukom Jovićem, bio predvodnik klase 1997 Stojanović je ključni korak u kratkotrajnoj karijeri napravio tokom zimskih priprema na Kipru. Posle nekoliko grešaka koje je pravio, izazvane klasičnim pubertetskim ponašanjem, Stojanović je u duelima sa ruskim klubovima stručnom štabu poslao kratkotrajnu poruku: "Računajte na mene".

Na Stojanovićev napredak uticala je i činjenica da Crvena zvezda ima veliki bodovnisuficit, kao i podatak da se odavno nalazi u tefteru brojnih evropskih klubova. Fjorentina je pre 18 meseci poslala konkuretnu ponudu za Stojanovića vrednu milion evra. Na Marakani nisu želeli da čuju, jer ga smatraju najtalentovanijim štoperom u Evropi, kada je reč o momcima rođenim 1997.godine.

Dakle, Stojanović je jedan od projekata kluba koji bi mogao da donese ozbiljnu zaradu Crvenoj zvezdi. Sada, ako dobije šansu, sve je na njemu. Moraće da se svojski trudi kako  bi krao minutažu iskusnijim kolegama, a zatim dokazao da je dovoljno zreo kao ličnost da nosi breme standardnog prvotimca Crvene zvezde. Grešio je mnogo u bližoj prošlosti, ali su ga u klubu sačuvali svesni da bi mogao da nadmaši  prethodnnika iz Zvezdine školske klupe Vukašina Jovanovića.

Jer ovo je za Stojanovića ključan period. Ili će postati štoper iz orbite, ili će ga za nekoliko godina pominjati kao nekog ko je samo neodoljivo podsećao na Brazilca Markinjosa iz PSŽ-a.

(Foto Star Sport)

Pratite MOZZART i na našoj Fejsbuk stranici

 


tagovi

SuperligaSrbijaSavo PavićevićMiloš StojanovićEvropaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara