""
""

Zvezda preko FMP overila prvo mesto i zakazala nove sudare sa Megom!

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.05.16. | 20:35

Šesta pobeda tima Dejana Radonjića u ligaškom delu Superlige

Polufinale ovogodišnje Superlige igraće Crvena zvezda i Mega, odnosno Partizan i FMP! Tako je odlučeno posle drugog derbija koji su u Grupi A odigrali važeći šampion Srbije i Panteri iz Železnika. Crvena zvezda je u dvocrani Pionir overila prvu poziciju trijumfom nad ekipom Slobodana Klipe rezultatom 72:67. 

Izabrane vesti

Zvezdu je do pobede odveo Tarens Kinzi sa 17 poena, dok je kapiten Luka Mitrović ubacio 11, a Kvinsi Miler 10 poena. Stefan Jović je meč završio sa osam poena i devet asistencija. Kod gostiju po 12 poena ubacili su Đoković, Lazarević i Dobrić

Baš kao i u meču odigranom u Železniku pretprošle nedelje, tim Dejana Radonjića je pobedu overio silovitim izdanjem u trećoj deonici. Upravo je sredinom trećeg kvartala Zvezda preko Kinzija napravila seriju 10:0 kojom je zaokrenula rezultat i prednost više nije ispuštala do kraja utakmice, a američki šuter je u ovom naletu ubacio šest poena. Od tog momenta, pa do samog kraja utakmice domaćin je držao dvocifrenu razliku i rutinski overio pobedu. 

Međutim, imaće na čemu da zameri svojim pulenima trener Radonjić, posebno zbog igre prikazane u prvih 20 minuta. Iako su nastupali bez pomoći prvog plejmejkera Filipa Čovića, igrači FMP rafalnom su paljbom sa distance na muke stavili crveno-bele i u nekoliko navrata imali čak i 12 poena prednosti. Međutim, gosti su počeli da „padaju“ u finišu prvog poluvremena, kada su Mitrović, Kinzi i Cirbes zategli sve konce u odbrani i počeli da tope veliki zaostatak. 

Ipak, Panteri će zbog svega prikazanog u ligaškom delu Superlige imati čemu da se nadaju u polufinalnim okršajima sa Partizanom. Ako ništa drugo, bar da ozbiljno „zabibere“ crno-belima put do finala. 

(FOTO: MN Press)


tagovi

Tarens KinziStefan LazarevićSrbijaOgnjen DobrićLuka MitrovićKošarkaška SuperligaJadranska ligaFMP ŽeleznikFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara