"Dobra atmosfera je adut crveno-belih"
"Dobra atmosfera je adut crveno-belih"

ZVEZDA: Šampionski nokaut komšiji

Vreme čitanja: 3min | sub. 12.09.15. | 09:27

Ekipa Miodraga Božovića ulazi u večiti derbi kao lider šampionata prvi put posle pet godina i ima lepu šansu da pobedom nad velikim rivalom pobegne na „plus osam“

Dobra atmosfera je adut crveno-belihCrvena zvezda, koja prvi put posle pet godina ulazi u 149. večiti derbi (18.00, TV Arenasport 1) kao lider prvenstva, ima šansu da eventualnom pobedom pobegne Partizanu na osam bodova prednosti, koji mogu, ali i ne moraju ništa da znače.

Da se u startu razumemo, crveno-beli neće dobiti večeras pehar šampiona, ali će eventualnim trijumfom zadati jak psihološki udarac velikom rivalu i pokvariti mu planove za ovaj deo sezone. Crno-beli su dobrim nastupima u Evropi nametnuli sebi žestok ritam, očekuju ih utakmce na tri fronta (Evropa, prvenstvo i Kup), a sigurno je i da u “rupi” (kako crno-beli zovu komšijski stadion) računaju makar na bod večeras, koji će ih sa „minus pet“, i utakmciom manje, držati u poteri za liderom iz Ljutice Bogdana. 

Izabrane vesti

Grof Božović: Znaju u Partizanu da treba da se plađe Srnića

Zvezda je u dobroj formi, vezala je pet uzastopnih trijumfa, protiv Voždovca (3:2), Čukaričkog (3:1), Radnika (2:0), Javora (1:0) i Mladosti iz Lučana (3:0), a tokom reprezentativne pauze upisala je i pobedu u prijateljskom meču s Krkom (1:0), pa joj kontinuitet dobrih rezultata sigurno ne nedostaje.

Optimizam na Marakani veći je i zbog dolaska Slavoljuba Srnića, mladog reprezentativca i jednog od najboljih superligaških fudbalera prošle sezone, čija bi prodornost po toj levoj strani u kombinaciji sa iskustvom i kvalitetom Luisa Ibanjeza mogla da bude pobednička formula Miodraga Božovića. Neće omaleni Argentinac morati samo da centrira kad primi loptu, jer ima konačno sa kim i da odigra pas, jasno je da će po prirodi ofanzivni bočni fudbaleri Partizana Vulićević i Živković imati dosta posla da ih zaustave.

Oprezni su u Zvezdi i ne žele da se zaleću u izjavama, pogotovo poučeni ranijim iskustvima kad su obećavali pobede, a na terenu ispadali “miševi”, čak i kao domaćini. Ta vremena su, uveravaju na Marakani, prošla, ova ekipa želi da pokaže kvalitet i savlada večitog rivala.

Ovo je Zvezdinih 11 startera za večiti derbi

Znaju u Ljutice Bogdana da im prvo mesto automatski nameće ulogu favorita, a uzdaju se i umor fudbalera šampiona, koji su od početka sezone odigrali duplo više utakmica od njih. Naravno, to je i dokaz kvaliteta crno-belih, koje tokom naredne nedelje očekuje i start u Ligi Evrope, što potenciraju i crveno-beli, ali se i uzdaju i da će pomoć 12. igrača, vernih Delija, biti od presudne važnosti za ishod derbija.
“Naša prednost je Marakana i naši navijači, a znači nam i što smo prvi na tabeli pa ulazimo u derbi sa bodovnom zalihom. Još igramo na našem stadionu i sigurno je da će nama biti lakše zbog te atmosfere koju stvaraju naši simpatizeri”, poručuje plejmejker Aleksandar Katai.

Aleksandar Katai na prethodnom derbijuZvezdin adut, osim igračkih, gde ima zaista nekoliko dobrih fudbalera je i sama atmosfera u klubu. Nije skoro najtrofejniji srpski klub dočekivao jedan derbi sa ovoliko optimizma, pa i punim džepovima, jer su igrači proteklih nedelja zaista bili uredno nagrađivani za seriju pobeda. Videlo se i na mini pripremama u Sloveniji da ovaj tim gaji borbeni duh, koji u bi u kombinaciji sa legendarnim hukom Zvezdine publike i krcate Marakane mogao da bude adut za značajnu pobedu nad večitim rivalom.

Sve kvote Kladionice MOZZART za 149. večiti derbi

U odsustvu kapitena Aleksandra Lukovića, a posle odlaska golmana Predraga Rajkovića u Makabi, iskusni Savo Pavićević izvešće večeras sa trakom na ruci fudbalere crveno-belih na megdan večitom rivalu. I on se uzda u navijače, ali u u kvalitet tima koji predvodi.
Sve je do nas. Moramo da gledamo sebe, da se dobro spremimo. Partizan ima solidan tim, ali ako uđemo u meč kako treba, možemo da rešimo ovu utakmicu u našu korist. Mislim da će odlučiti jedan gol, a verujem da su naša največa prednost naši navijači”, ističe Pavićević.

Očekivanja sa pokrićem ili lažna obećanja? Videćemo oko 20 časova…

(FOTO: Star sport)


tagovi

SuperligaSrbijaSavo PavićevićFK Crvena zvezdaAleksandar Katai149. večiti derbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara