""
""

Zvezda spremila vizu, ali ne i ugovor za Kuevu, Brazilci kvare posao

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.01.13. | 20:57

Sportski direktor Stojadinović radi na dovođenju Peruanca, ali ovaj traži konkretan predlog ugovora kako bi video šta mu se nudi. Čeka se odluka Džajića i saradnika. U igri i brazilska Ponte Preta. Kueva ne bi tražio platu veću od 150.000 evra

 

Izabrane vesti

Od tri najavljena inostrana pojačanja Crvene zvezde, dva su već otpala, a kako stvari stoje moglo bi i treće. U igri za dolazak na Maraknu je još sam peruanski vezista Kristijan Kueva. Kako MOZZART Sport saznaje Kueva ima želju da zaigra u Zvezdi, čak je spremio i papire za dobijanje vize, ali klub sa Marakane odugovlači.

Kueva zahteva od Zvezde napismeno predlog ugovora. Dakle, želi „crno na belo“ šta je Zvezda spremna da mu ponudi. Sportski direktor Zoran Stojadinović radi na transferu, ali klub još nije spremio konkretan predlog i odugovlačenje bi moglo da odvede Peruanca u neki drugi klub. Konkretno: brazilskog prvoligaša Ponte Pretu. Nekolicina južno-američkih medija je već objavila da je Ponte Preta postigla dogovor sa Kuevom, pozivajući se na izjavu sportskog direktora brazilskog kluba.

Olakšavajuća okolnost za Zvezdu je što je iz trke otpala Alijanca Lima, najveći peruanski klub. Oni su dali rok Kuevi da se izjasni do 30. decembra na njihovu ponudu, ali kako to on nije uradio, odustali su od njegovog dovođenja. Obrazloženje: „Onaj kojem je Alijanca Lima na poslednjem mestu, ne zaslužuje ni da igra za ovaj klub“.

Zvezda je već spremila papire za vađenje vize za Kuevu i njegovog oca, ali problem je što je srpski konzulat u Limi zatvoren pre šest meseci, pa se traži preko koje ambasade ili konzulata bi Peruanac i njegova pratnja dobili vizu.

Sportski direktor Stojadinović se sada nalazi u nebranom grožđu jer želi da angažuje Peruanca, ali nema pravi „vetar u leđa“ sa Marakane. Dobra vest za Zvezdu je i što bi Kueva igrao za relativno male pare, odnosno godišnju platu od 150.000 što je otpilike upola manje od onoga koliko su zarađivali Evandro ili neki drugi Južnoamerikanci koji su prethodnih godina defilovali Marakanom.

Kueva bi radije zaigrao u Evropi, tj. Zvezdi nego u Brazilu, ali jasno je da je sada sve na klubu sa Marakane: da spremi novac za Peruanca ili da ga prepusti Ponte Preti.

 


tagovi

FK Crvena zvezdaKristijan KuevaSrbijaSuperligaZoran Stojadinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara