"Miloš Stojanović"
"Miloš Stojanović"

Zvezda stavlja u izlog novo dete kluba: Kopiji Markinjosa ugovor na četiri godine! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 17.02.16. | 14:15

Posle izvesnog odlaska Vukašina Jovanovića u Zenit novi projekat kluba bi mogao da bude štoper rođen 1997. godine - Miloš Stojanović

Miloš Stojanović

Nekada je bila maćeha, a danas je Crvena zvezda majka deci ponikloj podno južne tribine Marakane! Pribijeni uza zid zbog katastrofalne finansijske situacije, pogurani zbog odličnih iskustava sa Markom Grujićem i Vukašinom Jovanovićem, čelnici Crvene zvezde nastaviće trend forsiranja igrača iz omladinske škole... Uostalom, takva politika donela je finansijski benefit i miran život do početka kvalifikacija za Ligu šampiona.

Izabrane vesti

A tamo gde su stali Grujić, Jović i Jovanović trebalo bi da nastavi defanzivac rođen 1997. godine Miloš Stojanović. Dobri poznavaoci fudbalskih prilika prepoznali su njegov vanserijski potencijal još kada je kao mlađi pionir stigao na Marakanu. Međutim, problematično ponašanje moglo je da mu „pomogne“ da upadne u rupu zaborava još na početku profesionalne karijere. Ipak, popularni Stojanče je u prethodnih šest meseci korektno odradio stažiranje u Bežaniji, a potom na završnom delu priprema na Kipru oduševio aktuelni stručni štab Crvene zvezde i pokazao zavidan napredak u duelima sa ruskim premijerligašima.

Ode Vule u Zenit: Zvezdi odmah 2.000.000 evra!

Epilog: Crvena zvezda će uskoro potpisati novi četvorogodišnji ugovor sa Milošem Stojanovićem, pošto mu aktuelna obaveza prema matičnom klubu prestaje za šest meseci. Sasvim dovoljan podatak za zaključak da na Marakani ozbiljno računaju na štopera koji po  mogućstvu može da igra i desnog beka, odnosno da u njemu vide ekskluzivnu „robu“ koja bi mogla da bude odlično unovčena.

Dakle, Stojanović će prvo imati zadatak da tokom proleća i leta krade minute mnogo iskusnijim konkurentima Lukoviću, Pavićeviću, Renduliću i Edsonu (moguće je da će nastaviti da igra na dvojnu za Bežaniju), a da u bliskoj budućnosti pokuša da dostigne standarde iz omladinskog staža. A u tom periodu bio je targetiran kao platina kluba, bio je kapiten i kičma  Zvezdine „klase 1997“ zajedno sa Lukom Jovićem.

Zvezdin ponos i strepnja za sutra: Kako preživeti posle “klase 1996”?

Ekspresno je prebačen u godinu dana stariju generaciju, ujedno vredno skupljajući nastupe u svim reprezentativnim selekcijama. Teško je praviti poređenja pošto je reč o momcima u osetljivom igračkom i životnom dobu, ali upućeni kažu da je u pojedinim segmentima ispred odlazećeg Vukašina Jovanovića. Odlikuje ga savršena taktika za jednog štopera, kao i urođeni osećaj za čitanje igre, dok mu je osnovna mana nedostatak centimetara.

Zvezda je već imala loša iskustva praveći poređenja Jovića i Radamela Falkaa, ali pojedini saigrači u mlađim kategorijama znali su da se pozitivno našale na Stojanovićev račun rečima da je on Markinjos za siromašne.
„Znam da je došao kao petlić ili mlađi pionir u omladinsku školu. Odlično anticipira napade, reč je o pismenom štoperu... Trenirao sam ga pre četiri godine i zajedno sa Jovićem prebacio u godinu dana stariji  tim. U tom periodu je bio izuzetno vredan i nikada nije imao problema sa ponašanjem“, opisuje Stojanovića sadašnji direktor omladinske škole Dragan Mladenović.

Pre godinu dana Crvena zvezda je imala konkuretnu ponudu za Stojanovića vrednu milion evra. Italijani su glatko odbijeni, a talentovani štoper je poveden na pripreme u Sloveniji. Tokom prvog dodira sa seniorskim fudbalom bilo je jasno da je Stojanović još u igračkim pelenama. 

Iako je lepo izgledao na terenu, utakmica sa Vašašom je pokazala da bi tada jedva 17-godišnji defanzivac mogao da izgori u crveno-belom dresu. Mađarski napadač mu je namazano i iskusno uvalio lakat, a zatim rutinski ponetirao.
„Stojanović je možda najtalentovaniji štoper rođen 1997. godine u Evropi, ali videli ste kako mu je Mađar ušao iza leđa. Takve stvari se stiču iskustvom“, govorio je Zvezdan Terzić.

Donekle je sazreo, ali sada je na čelnicima kluba i aktuelnom stručnom štabu da ga oblikuju i da od njega naprave novog Jovanovića. Sve ostalo će biti premija.

Pratite MOZZART i na zvaničnoj Fejsbuk stranici

(Foto Star Sport)


tagovi

Vukašin JovanovićSuperligaSrbijaMiloš StojanovićMarko GrujićLuka JovićFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara