""
""

ZVEZDA - TIM ZA DERBI: Nema Kataija, nema Edsona! Atomski mrav pravi problem Partizanu, Pavićević drugi štoper

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.02.16. | 08:15

Na Marakani postojala dilema koga na desnog beka, ali je izbor pao na rovitog Marka Petkovića

U komšiluk sa – iznenađenjima! Crvena zvezda je spokojna, ima nedostižnu prednost, ima i oformljen, ali i tim koji je pred duel sa Partizanom pretrpeo nekoliko neočekivanih izmena u odnosu na prolećnu premijeru protiv Mladosti iz Lučana.

Izabrane vesti

Najveća je oličena u rokadi manevera. Umesto Aleksandra Kataija, jednog od protagonista jesenjeg trijumfa, stručni štab lidera na tabeli mogao bi šansu u 150. večitom derbiju ukaže Srđanu Plavšiću. Ova promena može se tumačiti željom crveno-belih da iskoriste brzinu i nepredvidivost svog "Atomskog mrava", za koga veruju da će protiv snažnog nešto malo mlađeg Miroslava Bogosavca doći do izražaja i stvoriti višak u napadu koji će – tu se odavno ništa ne manja – voditi prvi strelac lige, Ugo Vijeira.

Opcija sa Plavšićem uigravana je na poslednjim treninzima, mada je možda i svojevrsna varka crveno-belih, s obzirom na to koliko Aleksandar Kataji znači ovom timu.

Druga velika zamena kojoj su pribegli na Marakani tiče se štopera. Kapiten Aleksandar Luković je siguran, međutim, u odnosu na susret od pre osam dana, društvo u poslednjoj liniji praviće mu Savo Pavićević. Iskusni štoper dobio je prednost u odnosu na Brazilca Edsona, koji nije baš oduševio na premijeri, pa su u Zvezdi procenili da mu je potrebno još malo vremena da se privikne na zahteve ovdašnjeg fudbala i da bi bilo riskantno izložiti ga, za njega, nepoznatim situacijama. Pavićević je, s druge strane, miran, ne paniči, igrao je nekoliko derbija i trebalo bi da predstavlja, bar u ovom trenutku, bolje rešenje za očekivane duele sa Valerijem Božinovim.

Makazice na derbiju na 1.000 uloženih mogu da vam donesu 150.000 dinara!

Na Marakani je postojala jedna dilema - koga na desnog beka? Marko Petković je tokom sedmice bio rovit, ali bi trebalo da bude spreman. Kao njegova potencijalna zamena pominjao se Miloš Cvetković, koji je odlično radio na zimskim pripremama.

Damijan Le Talek će postati prvi Francuz u istoriji večitih derbija, a trebalo bi da bude osigurač Zvezdinog veznog reda. Početkom sedmice imao je problema sa ložom, ali je poslednje treninge odradio u dobrom ritmu, tako da će zauzeti svoju poziciju. I to iza Mičela Donalda, koji je imao slabu rolu protiv Mladosti iz Lučana i znatno ofanzivnijeg Marka Grujića.

Na krilima će biti već pomenuti Plavšić (desno) i Slavoljub Srnić (levo). Naravno, nema nedoumica kada je u pitanju startni napadač. Ugo Vijeira će biti najveća pretnja po golu Bojana Šaranova.

Pitanje je samo da li će Crvena zvezda ostati dosledna svojim ovogodišnjim principima i izaći na teren visoko i rizično pokušati da „udavi“ rivala na svojj polovini. Bodovna prednost daje za pravo gostu da se odluči i za „čekalicu“, vrebajući grešku rivala. Tim pre što ima igrače sposobne da se ekspresno transformišu i rivalu slome vrata u nekoliko poteza.

Pratite MOZZART i na našoj novoj Fejsbuk stranici!

(FOTO: MOZART Sport)


tagovi

SuperligaSrđan PlavšićSrbijaFK Crvena zvezdaAleksandar Katai150.večiti derbi150. večiti derbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara