Zvezda u Antaliji bez Kafua

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.01.19. | 08:22

Milojević u Tursku poveo 30 igrača

Upravi verovatno nije bilo milo, ipak je to igrač sa izuzetno visokom platom za srpske uslove, ali je Vladan Milojević očigledno procenio da nema smisla više ni pokušavati. Džonatan Kafu, uz Marka Marina verovatno najzvučnije letnje pojačanje Crvene zvezde, nije otputovao sa ekipom na drugi deo priprema u Antaliju.

Istina, kako je vreme odmicalo postajalo je sve očiglednije da se Kafu, momak koji je igrajući za Ludogorec crveno-belima vadio dušu na pamuk, jednostavno nije igrač koji se uklapa u Milojevićev sistem. I kad je već tako, bolje je agoniju preseći na vreme. Do kraja prelaznog roka ostalo je još četiri dana, kratak rok za Zvezdu da pokuša da Brazilca prosledi nekome na pozajmicu i tako minimizira troškove. Večernje novosti u današnjem izdanju spekulišu da je sada najbliži odlasku u Baku u Azerbejdžanu, ali za sada nemamo potvrdu.

Izabrane vesti

Kako bilo, za mesto na terenu do 9. februara u Antaliji boriće se neki drugi igrači, njih 30 tačno:

Golmani: Milan Borjan, Zoran Popović, Nemanja Supić, Aleksandar Stanković;
Odbrambeni: Filip Stojković, Marko Gobeljić, Vujadin Savić, Nemanja Milunović, Srđan Babić, Milan Rodić, Stefan Hajdin, Aleksa Terzić;
Vezni: Veljko Nikolić, Branko Jovičić, Dušan Jovančić, Nenad Milijaš, Lorenco Ebisilio, El Fardu Ben, Marko Marin, Slavoljub Srnić, Goran Čaušić, Milan Jevtović, Veljko Simić, Jug Stanojev, Erik Jirka, Miloš Vulić;
Napadači: Dejan Joveljić, Milan Pavkov, Ričmond Boaći, Aleksa Vukanović.

Crveno-bela delegacija na aerodromu Nikola Tesla

Novo lice u odnosu na polazak na prvi deo priprema na Pafosu je Aleksa Vukanović, koji je u međuvremenu potpisao za crveno-bele mada se on novim saigračima pridružio još pre povratka sa Kipra, dok više nisu tu Dejan Meleg (pozajmljen Levadijakosu) i 18-godišnji golman Miloš Gordić, koji će proleće provesti sa Zvezdinim omladincima gde mu je po uzrastu i mesto. 

Da podsetimo samo da su i pre Kipra crveno-bele napustii Nenad Krstičić (AEK), Miloš Degenek (Al Hilal), Nemanja Milić (BATE Borisov) i Nikola Stojiljković (Majorka). Januarska pojačanja su - to već sigurno znate - pored Vukanovića još i Nemanja MilunovićErik Jirka i Miloš Vulić, dok sa prvom timom od mladih igrača treniraju i golman Aleksandar Stanković, te vezisti Veljko Nikolić i Jug Stanojev. Za očekivati je ipak da Milojević spisak skrati za još neko ime, jer na proleće neće Zvezda ni imati toliko utakmica na programu i ne treba joj preglomazan igrački kadar.

Pre tih takmičarskih izazova, crveno-beli će u Antaliji imati i pet prijateljskih utakmica, prvu već 28. januara protiv nemačkog niželigaša Nordhauzena od 17 sati. Dva dana kasnije je duel sa Austrijom iz Beča (15 časova), a 2. februara sa Ludogorecom (15.00). Zvezda će proveru protiv Rabotničkog imati 5. februara takođe od 15 sati, dok će u istom terminu 8. februara odmeriti snage sa Mariborom.

(FOTO: Star Sporta, FK Crvena zvezda)


tagovi

Džonatan KafuFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara