""
""

Zvezda zvala Gekasa, ali... (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.08.13. | 21:25

... male su šanse da se transfer ostvari, jer poznati Grk ima velike finansijske zahteve i ugovor sa Ahisarom, u kome je blistao tokom proleća

Uvodni susreti kvalifikacija za Ligu Evrope otkrile su da je Crvenoj zvezdi potrebno pojačanje u špicu, zato na Marakani ovih dana traže rešenje problema nastalog apatijom Abiola Daude (ne zapinje previše ni na treninzima, ni na utakmicama), nesmotrenošću Stefana Mihajlovića (isključen protiv IB Vestmeneje) i povredom Đorđa Rakića (pauzira zbog povrede do kraja godine). Uprava crveno-belih je krenula u lov na poznata imena evropskog fudbala, pa je posle Artema Milevskog iz kijevskog Dinama u igri i – Teofanis Gekas!

Čelnici Crvene zvezde su uspostavili kontakt sa proslavljenim Grkom, ali je veliko, baš veliko, pitanje hoće li prvi strelac Bundes lige 2007. i napadač dokazan na terenima u Nemačkoj i Turskoj rešiti da pred kraj sjajne karijere dođe u Beograd. Pre bi se reklo da su šanse minimalne. I to iz dva razloga. Prvi su visoki finansijski zahtevi zbog kojih je teško očekivati da finansijskim nevoljama uzdrman gigant iz Ljutice Bogdana priušti takvo pojačanje, a drugi činjenica da posle 12 golova na 15 utakmica za turski Ahisar može da bira i povoljnije opcije od dolaska u Super ligu.

Izabrane vesti

Gekas je minulog proleća doživeo pravI igrački preporod u dresu kluba koji je tek ušao u Prvu ligu Turske. Svi su Ahisaru predviđali siguran povratak u niži rang, ali je momak rođen u Larisi pre 33 godine tresao mreže kao od šale, najviše zahvaljujući njegovom učinku spase saigrače već viđenog ispadanja. Ako je u poznim igračkim godinama sjajno igrao u zahtevnoj ligi kakva je Turska možete misliti kako bi tek uterao strah u kosti ovdašnjim golmanima, koji bi se verovatno uplašili i njegove biografije.

A ona je, zaista, impresivna. Tačno je de je promenio 11 destinacija tokom 15 godina profesionalne karijere, ali je skoro na svakoj bio ubitačan. Počeo je u rodnoj Larisi (61 meč, 16 golova), nastavio u Kalitei (100/44), produžio u Panatinaikosu (41/23), da bi potom napravio možda i najbolji potez odlaskom na pozajmicu u Bohum. Tu prvu sezonu na terenuma Bundeslige oplemenio je zastrašujuće dobrim učinkom, ispalio je 20 preciznih hitaca i osvojio Zlatnu kopačku nemačkog fudbala. Dokazao se i u dresu Leverkuzena (50/13), Herte (17/6), a ponajviše Ajntrahta iz Frankfurta (23 pogotka na 48 prvenstvenih susreta). Jedino na pozajmicu u Portsmutu ništa nije pogodio cilj, ali je odigrao samo jedan meč za Engleze.

Oporavak je usledio u dresu Samsuna (11/8), a posle epizode u španskom Levanteu vratio se početkom 2013. u turski fudbal i potpisao jednoipogodišnji ugovor sa Ahisarom.

Baš ta činjenica ga udaljava od Crvene zvezde, jer teško da bi i Turci tek tako pustili igrača godinu dana pre isteka ugovora, pa su šanse da Teofanis Gekas pojača ekipu Slaviše Stojanovića stvarno male.

 (FOTO: Action images) 


tagovi

FK Crvena zvezdaEvropaGrčkaSrbijaSuper ligSuperligaTeofanis GekasTurska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara