"Krstičić"
"Krstičić"

Zvezdi baš to treba u Kelnu - mirnoća, tehnika i iskustvo iz liga petice

Vreme čitanja: 4min | sre. 27.09.17. | 08:00

Nenad Krstičić bi iz mnogo razloga mogao da bude jedan od ključnih igrača crveno-belih na Rajn Energi stadionu

Krstičić

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Kelna)

Izabrane vesti

Mirnoća, zavidna tehnika, iskustvo iz liga petice. Sve te argumente u svojoj igri poseduje Nenad Krstičić, igrač koji je za kratak vremenski period postao vezivno tkivo Zvezdine igre i fudbaler koji je u ovaj tim Vladana Milojevića uneo dodatni kvalitet, a to su minuti sa ozbiljnih evropskih terena. On ih je u proteklih nekoliko godina imao više nego dovoljno da bi ga u četvrtak uveče impresionirao sastav Petera Štegera, izbacila iz ritma Kelnova agresivnost i progutala atmosfera na Rajn Energi stadionu.

Ipak, tim iskustvom se ne može pohvaliti veliki broj igrača Crvene zvezde. Prvotimci srpskog vicešampiona su već protiv BATE Borisova iskusili koliko je težak put do osvojenog boda u evropskim mečevima, kao i koliki ceh treba da se plati kako bi se prošla evropska škola odrastanja.
„Sigurno da je takvo iskustvo izuzetno važno. Kad igrate mečeve u najjačim ligama protiv vas igraju izuzetno agresivno, pritisak je konstantan, ne smete da pogrešite. Pogotovo je tako sa ekipama iz Nemačke. Mora brzo da se igra i brzo odlučuje. Ne smemo da uđemo u trku sa Kelnom, moramo da spustimo loptu i igramo našu igru, to je i nešto što i trener traži od nas“, rekao je Nenad Krstičić u razgovoru za MOZZART Sport.

KVOTE ZA UTAKMICU IZMEĐU KELNA I CRVENE ZVEZDE

Kako se bliži meč sa nemačkim timom adrenalin neumitno raste, a svoj vrhunac će dostići u četvtak od 19 časova kada holandski sudija Bas Nijhuis bude dao znak za početak meča. Zvezda neće posrnuti, ali će krenuti po osvanje tri boda koji bi joj otvorili put ka evropskom proleću.
„Ovo nam je jako bitna utakmica. Protiv BATE-a smo uzeli smo bod, ali smo hteli sva tri. U svakom slučaju došli smo do pozitivnog rezultata i u dobrom raspoloženju dočekujemo ovakav meč“, dodaje Krstičić.

Pred utakmicu sa BATE-om

Svi u crveno-belom taboru poručuju da mečevi poput ovog sa Kelnom moraju da se dobijaju ukoliko srpski vicešampion želi da se upusti u borbu za prolazak u narednu fazu takmičenja.
„Normalno da je tako, jer ako se ne daj Bože izgubi male su šanse da ćemo proći dalje. Idemo sa punim samopouzdanjem, da odigramo dobar meč i nadam se osvojimo tri velika boda“.

U trenutku kada se povredio miljenik Delija Branko Jovičić Crvena zvezda nije imala rešenje na toj poziciji u timu, ali je onda stigao Krstičić. Zvezdaška javnost nije znala šta da očekuje od doskorašnjeg igrača Alavesa, ali je već na 155. večitom derbiju mnogima bilo jasno da su crveno-beli dobili igrača kakvog su možda i godinama unazad tražili.

Nekadašnji igrač OFK Beograda i Sampdorije je iz utakmice u utakmicu sve više otkrivao svoje adute i polako izrastao u jednog od ključnih igrača Crvene zvezde.
„Kad su me pozvali ljudi iz Crvene zvezde stvarno nisam mogao da odbijem, iako sam se po dolasku u Vitoriju raspakova i rekao - više nema seljenja. Supruga mi je bila u osmom mesecu trudnoće, ali Zvezdu nisam mogao da odbijem, za mene je ona najveći klub u Srbiji. Pratio sam igre ekipe od početka sezone, video sam da je odlična grupa momaka. Imao sam malo problema sa Alavesom oko raskida ugovora, ali kada sam to završio više nije bilo prepreka“.

Krstičić u okršaju sa Milunovićem iz BATE-a

Saradnja sa Donaldom i Kangom deluje besprekorno, iako se radi o različitoj vrsti igrača, ali i ličnosti. Krstičić je u Zvezdinu vezu doneo igru u oba smera, što značajno olakšava posao i onima koji igraju pored njega u timu.
„Donald i ja smo malo zatvoreniji tipovi igrača, dok je Kanga više ofaznivniji, ali stvarno dobro funkcionišemo zajedno. To su stvarno odlični momci, ne samo njih dvojica, nego cela ekipa. Svi stranci su stvarno odlični. Sa Boaćijem se znam još dok sam igrao u Italiji. Stvarno sve najbolje mogu da kažem o njima. Atmosfera u svlačionici je odlična“.

Keln na početku ove sezone igra ispod svakog kriterijuma, proteklog vikenda Jarčevi su osvojili tek prvi bod u Bundesligi, ali nema sumnje da se radi o kvalitetnom timu. Ipak, u svlačionici Crvene zvezde se akcenat stavlja na sopstvene redove i igru.
„Nismo se generalno previše obazirali na njih, više smo gledali nas, našu igru i birali način na koji ćemo se suportstaviti njima. Analizirali smo sve njihove nedostatke, ali moramo da gledamo pre svega svoju igru i to kako ćemo mi izgledati na terenu. Tri boda su nam cilj i sa njima bismo već sada bili prilično blizu plasmanu u narednu fazu“, zaključio je Nenad Krstičić.

Crvena zvezda će večeras od 19 časova odraditi zvanični trening na Rajn Energi stadionu, gde je sutra u isto vreme očekuje drugi meč u Grupi H Lige Evrope.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

FK Crvena zvezdaKelnLiga EvropeNenad KrstićSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara