Zvezdin Kafu direktan svedok Barsine „krađe“ Malkoma: Pitao sam ga, jesi li ozbiljan, čoveče?

Vreme čitanja: 3min | pon. 03.09.18. | 18:11

Ofanzivni vezista crveno-belih bio učesnik čitave drame, koja je trajala 24 sata

Prvotimac Crvene zvezde onatan Kafu kafu bio je direktan svedok najveće "krađe" leta na fudbalskoj transfer pijaci u kojoj su učestvovali Barselona i njegov sunarodnik Malkom. Njih dvojica su se konstatno družili u svom bivšem klubu Bordou, a tako je bilo i baš tog dana kada se dogodio gotovo čudesan splet događaja.

Kafu je bio učesnik čitave drame, koja je trajala 24 sata, a kompletan splet događaja ispričao je u intervjuu za američki portal Bleacher Report.

Izabrane vesti

23. jul, 09.00, Trening centar Bordoa.

"Malkom i ja smo se tog dana sreli u klubu i odlučio je da ide sa mnom u teretanu. Rekao mi je: Neću raditi danas, Kafu. Pitao sam ga 'zašto ne, čoveče'. Bio je blizu prelaska u Romu i nije želeo da izlazi na teren sa ostatkom tima. 'Otići ću do trenera i reći mu da ostajem u tereteni'. Insistirao je, nisam mogao da ga ubedim u suprotno. Nastavili smo da pričamo i vozimo bicikl".

13.00, Malkomova kuća.

"Posle toga, pozvao me je na oproštajni ručak. Pozvao sam ženu i otišli smo tamo, proveli smo neko vreme u bazenu, napravili smo roštilj i smejali se. Oko 16 časova sam otišao, u tom trenutku još nije postigao dogovor".

17.00, Malkom je prodat Romi.

"Kad sam došao kući ležao sam na kauču i gledao seriju. Odjednom, moja žena se pojavila na stepenicama i vikala, Malkom je prodat Romi. Letisija Pereira, Malkomova supruga, rekla nam je da poleće u 21 čas uveče. Odlučili smo da odemo na aerodrom i oprostimo se sa njim".

18.00 "Idem u Rim".

"Kada sam stigao tamo, pitao sam ga: šta se desilo čoveče? Onda mi je objasnio: 'Moj aganet Garsija je imao sastanak sa predsednikom Bordoa i odlučio da idem u Romu'. Bio sam zaista srećan zbig njega: 'Igraš u Ligi šampiona, sada će svi čuti za tebe'. Spakovao je svoje stvari i spomenuo da će ga privatni avion odvesti u Rim".

20.00, "Gde je moj agent?"

"Na areodromu smo čekali njegovog predstavnika da se pojavi i ništa. Pola sata, sat... Nijedna reč od njega. Iznenada, pozvao je Malkoma i rekao da mora da se vrati kući. Ništa nisam razumeo. Rekao mi je. 'Brate, Barselona je pokazala interesovanje, stvarno ozbiljno...'. Rekao sam: 'Jesi li ozbiljan, čoveče?' Odmah mi je potvrdio: 'Ne šalim se, Kafu. Hajde da se vratimo kući'. Bio je zaista uzbuđen zbog toga, Barselona je potpuno drugi nivo. Ko bi mogao da im kaže ne? Da igra pored Mesija. U početku sam mislio da se šali, ali se nije šalio...".

24. jul, 16.00, 'Arivederči, Roma'

"Ponovo sam otišao na aerodrom i čekao do poslednjeg minuta kako bih se uverio da se ukrcao u avion za Barselonu. Barsa je san svakog Brazilaca - on nije izuzetak. Verovao je svojim menadžerima i uveravam vas da nijednog trenutka nije bio zabrinut", otkrio je Kafu.

Koliko je bila čudna čitava priča govorile su i izjave Ernesta Valverdea, koji gotovo da nije učestvovao u čitavom poslu.
"Klub je mislio da može da pomogne", rekao je iskusni strateg, koji nije baš bio zadovoljan kako se čitava situacija odvijala.

Malkomov transfer koštao je Barselonu 41.000.000 evra, a naredni period će pokazati da li je Brazilac bio vredan tolikog tolikog novca i uloženog truda.

Foto: Star Sport, Action images


tagovi

MalkomDžonatan Kafu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara