Zvezdin plan: Desetka stiže iz inostranstva, prednost srpskom štoperu

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.05.18. | 16:49

Čelnici crveno-belih na svakodnevnoj vezi sa Nikolom Stojiljkovićem

Dolazak doskorašnjeg veziste Vojvodine Dušana Jovančića trebalo bi da bude početak Zvezdinih aktivnosti u letnjem prelaznom roku.

Kapitalci se tek očekuju. Prioritetni zadatak je pronaći adekvatnu zamenu za Damijana Le Taleka. Francuski internacionalac bio je neizostavni deo odbrambene četvorke koja je u Ligi Evrope primila samo dva gola. Crveno-beli su se raspitivali za Krespa iz PAOK-a, čak se pominjao i Botija iz Olimpijakosa. Međutim, čini se da odgovorne iz Ljutice Bogdana boli glava na pomen kvalitetnog centralnog beka.
„U priči smo sa pojedinim štoperima. Ne smemo da žurimo, jer je važno da pronađemo nekog ko će da bude na nivou Le Taleka. Vrlo je teško naći takav profil igrača. Znate, kada jedan klub pronađe dobar štoperski tandem, onda ga čuva više od pet godina. To je faktor stabilnosti“, poručio je sportski direktor Zvezde Mitar Mrkela.ž

Izabrane vesti

Crveno-beli nisu uspeli da angažuju Slobodana Medojevića, Jagoš Vuković nije realna opcija. Knjiga srpskih štopera spala je na Stefana Mitrovića. Naravno, ako se crveno-beli na kraju ne odluče za stranca.
„Uvek sam za to da se prednost daje domaćem igraču. Međutim, ako ne budemo imali adekvatno rešenje, moraćemo da se okrenemo strancu“.

Ipak, kreator igre stići će iz uvoza. Posao sa bivšim kapitenom Vojvodine Dejanom Legeom je praktično završen. Međutim, van granica Srbije se traži novi Kanga.
„Da, ideja je da angažujemo vezistu iz inostranstva. Tačnije - desetku. Postoje neke opcije, ali ne bih o tome“, kratak je bio Mitar Mrkela.

Kao prvi pik za napadača odavno je targetiran Nikola Stojiljković.
„Svakodnevno smo u kontaktu sa Nikolom i njegovim klubom“,
dodao je Mrkela.


tagovi

Damijan Le Talek

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara