"Slavlje Mrđe i Daude"
"Slavlje Mrđe i Daude"

Zvezdin uragan za devet minuta! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 08.03.14. | 19:55

Crveno-beli na jedvite jade slomili otpor rastrčanih gostiju iz Napretka, sačuvali bodove u Ljutice Bogdana, kao i prvo mesto na tabeli Superlige

Slavlje Mrđe i DaudeKošarkaškim žargonom – Crvena zvezda je nadskočila Napredak i sačuvala prvo mesto na tabeli savladavši goste iz Kruševca sa 4:1, iako se ne može reći da je krajnji rezultat najbolji odraz zbivanja na terenu. Naprotiv, Čarapani su se većim delom utakmice odlično držali, u nekim periodima izgledali i bolje na terenu, ali im je nedostajalo koncetracije da sav trud naplate.

Takođe, i znanja da zaustave Darka Lazovića, koji je pogurao crveno-bele do preokreta posle ranog gola Srđana Dimitrova sa penala koji je skrivio Boban Bajković srušivši Nenada Gavrića u situaciji jedan na jedan.

Izabrane vesti

Dugo je Zvezdi trebalo da se sabere i zbije redove, iako je Abiola Dauda izlazio u šanse i mogao da u nekoliko navrata matira Nemanju Krznarića. Sa druge strane, obezglavljena igra mogla je i da se obije o glavu domaćima, pošto je Napredak lako iznosio loptu na protivničku polovinu terena i opasno pretio iz kontri, pre svega preko Miloša Bajića, koji je dva puta sa distance tukao tik preko gola.

Kada su te šanse Napretka otišle u nepovrat usledile su kazne u najgorim trenucima.

Gol Sava PavićevićaZa početak u drugom minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena, kada je Darko Lazović centrirao na glavu Sava Pavićevića, a ovaj spretno reagovao i loptu smestio u bliži ugao protivničkog gola, a potom i u 72. minutu za preokret iako se u trenucima pre toga činilo da se nervoza sve više uvlači u glave crveno-belih.

Ali, Lazović je, ponovo iz kornera, još jednom kao na tacni uposlio saigrača, ovaj put Daudu, a Nigerijac posle silnih propuštenih prilika konačno gađao u metu – 2:1.

Devet minuta kasnije sve je bilo rešeno!

Zvezdini igrači su se rastrčali po terenu, pa je Dauda, na pas Dragana Mrđe, već u 76. minutu svojim drugim golom na meču, 10. u sezoni, osigurao ostanak bodova u Ljutice Bogdana. Oba puta je Zvezdin golgeter pobegao  neopreznom Abrahamu Frimpongu.

Šlag na tortu je sa bele tačke  sipao je Miloš Ninković sa bele tačke, pošto je prethodno Miloš Cvetković na nedozvoljen način zaustavio Mrđu.

Međutim, samo pristupanje izvođenju najstrože kazne bilo je mnogo zanimljivije od samog gola, pošto su Mrđa i Dauda očigledno "zaratili" oko epiteta najboljeg strelca Superlige i obojica uzeli po loptu u ruke u nameri da preuzmu i odgovornost.

Slaviša Stojanović im to nije dozvolio, pa je jedanaesterac šutirao Ninković i iz drugog pokušaja postavio konačnih 4:1 za još jednju injekciju samopouzdanja za tabor crveno-belih.

CRVENA ZVEZDA – NAPREDAK 4:1 (1:1)
/Pavićević 45+2, Dauda 72, 76, Ninković 81 – Dimitrov 15/

Stadion: Crvene zvezde;
Gledalaca: 22.650;
Sudija: Boško Jovanetić;

Crvena zvezda (4-1-3-2): Bajković – Petković, Pavićević, Kelhar, Mijailović – Gogić – Lazović, Milijaš (od 73’ Kovačević), Pečnik (od 63’ Ninković) – Mrđa, Dauda (od 83’ Rakić);

Napredak (4-2-3-1): Krznarić – Cvetković, Janičić, Frimpong, Aškovski – Mićić, Regan – Gavrić (od 68’ N’Diaje), Dimitrov, Trujić – Bajić (od 74’ Vidaković).

SUPERLIGA – 18. kolo:

Voždovac – Javor 1:0 (0:0)
/Karaklajić 79/

Donji Srem – Jagodina 1:1 (1:0)
/Nikitović 34 - Pešić/

Novi Pazar – Sloboda 2:1 (0:0)
/Sotirović 60, Selimović 73 – Mihajlović 65/

Radnički Kragujevac – Partizan 0:5 (0:2)
/Malbašić 3, Škuletić 38, 90, Drinčić 58, Lazović 64 pen/

Čukarički – OFK Beograd 1:0 (0:0)
/Mirosavljević  60/

Radnički Niš – Rad 1:1 (1:1)
/Injac 5 – Stojanović 8/

Crvena zvezda – Napredak 4:1 (1:1)
/Pavićević 45+2, Dauda 72, 76, Ninković 81 – Dimitrov 15/

Nedelja:

14.00: Spartak - Vojvodina

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SuperligaSrđan DimitrovSrbijaNenad GavrićNapredak KruševacMiloš NinkovićDragan MrđaDarko LazovićFK Crvena zvezdaBoban BajkovićAbiola Dauda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara