Zvezdin vatromet u Bačkoj: Marin opet majstorisao, Savić pogodio! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 03.04.19. | 18:48

Crveno-beli bez većih problema savladali tim iz Bačke Palanke – 3:1

Crvena zvezda je u Bačkoj Palanci pripredila pravi fudbalski vatromet. Tri gola, prvenac Vujadina Savića, novo majstorstvo Marka Marina, brojni promašeni ziceri…Dovoljno da trener crveno—belih Vladan Milojević  sa širokim osmehom napusti stadion Slavko Maletin Vava, jer su njegovi izabranici pružili ofanzivno ubedljivu najbolju partiju ovog proleća.

Da nije bilo raspoloženog Zogovića Bačka bi vrlo verovatno doživela najteži poraz od kada se takmiči u srpskoj eliti. Zvuči možda kontradiktorno, posebno posle ubedljivog poraza (1:3), ali tim Zorana Govedarice je zaslužio i blage pohvale za sve prikazano. Bačka je pokušala da igra fudbl, ali je platila ceh velikoj razlici u kvalitetu. Nisu mogli domaći da pronađu rešenje za vrlo kreativan vezni red crveno-belih sa Ivanićem, Benom I Jovančićem, koji je ulaskom Marka Marina postao još raznovrsniji.

Izabrane vesti

Prosto I jednostavno: manevrsiti crveno-belih su jednostavnim rešenjima stalno pravili višak, gurali loptu napred i velike jade stvarali golmanu domaćina Zogoviću. Ako pitate navijače Crvene zvezde ovo je igra koju u Superligi stalno žele da vide u utakmicama Superlige.

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević vratio se standardnoj formaciji sa jednim klasičnim napadačem i punijim veznim redom. Jeste to na prvi pogled delovalo defanzivnije nego u prethodnim mečevima, ali šampion je delovao mnogo postojenije i opasnije. Golman Bačke Zogović osećao se kao na streljani u dobrom delu prvom poluvremenu. Crvena zvezda je za 45 minuta uputila deset udarca ka golu domaćina, ali što je za Vladana Milojević bilo bitnije dva puta je zatresla mrežu.

Signalizirali su domaći ofsajd poziciju Bena koja je prethodila pogotku Pavkova. Ubrzo je Vujadin Savić postigao prvenac u dresu crveno-belih, i čini se zatvorio susret na stadion Slavko Maletin Vava.

Međutim, iako u nokdaunu domaći su vrlo rzo uzvratili udarac. Sve je iskreirao iskusni Nebojša Gavrić, prevario Milana Borjana, i omogućio Radoviću da razveseli domaće navijače.

U prvih 45 minuta viđen je meč iznad superligaškog proseka. Crvena zvezda je imala najjačeg aduta u El Fardu Ben, koji je bio prisutan u svim smislenim akcijama domaćih, kao i prilikom prekida. Njemu uz rame je bio Mirko Ivanić, reprezentativac Crne Gore je na poziciji plejmejkera dobro odglumio Marka Marina. Stalno se nudio, pokušavao sa distance, zatim I smislenim duplim pasovima sa Veljkom Simićem. Nije se dalo Ivaniću da zatrese mrežu ni početkom drugog poluvremena.

Bačka je zaslužila pohvale za prikazano, iako je Zogović spašavao već viđene golove. Želeli su da igraju fudbali učenici Zorana Govedarice, igrom do noge dopšli su nekoliko puta u ozbiljne situacije da matiraju Milana Borjana.

Kada su Ben, Pavkov I Ivanić promašili zicere početkom nastavka, trener Vladan Milojević je odlučio da se klupe digne Marka Marina. Nije dugo trebalo bivšem reprezentativcu Nemačke da demonstrira klasu i stigne do sedme asistencije u prvenstvu. Desnom spoljnom je Marin odigrao u “rupu”, Filip Stojković se odlično ubacio i pogodio mrežu Vladimira Zogovića.

Tada je bilo jasno da će Crvena zvezda stići do 26. prvenstvene pobede i sačuvati prednost u odnosu na Radnički.

BAČKA (BP) - CRVENA ZVEZDA 1:3 (1:2)

/Radović 15 - Pavkov 7, Savić 11, Stojković 61/

Bačka Palanka.

Stadion: Slavko Maletin Vava.

Sudija: Dragan Čolović.

Bačka (4-3-3): Zogović - Jovanović, Ilić, Žarković, Gojković - Pantić, Bjeloš, Radinović (od 85. Balabanović) - Tomić, Radović, Gavrić (od 71. Mićić). 

Crvena zvezda (4-1-3-2): Borjan – Stojković, Babić, Savić, Rodić - Čaušić, Jovančić - Ben (od 71. Vukanović), Ivanić, Simić (od 59. Marin) – Pavkov (od 80. Boaći).

SUPERLIGA, 29. KOLO

Rad - Voždovac 0:1 (0:0)
/Stuparević 63/

Zemun - Spartak 0:2 (0:0)
/Denković 70, 73/

Bačka - Crvena zvezda 1:3 (1:2)
/Radinović 15 - Pavkov 7, Savić 12, Stojković 61/
18.00: Mačva - Radnički Niš
18.00: Mladost Lučani - Napredak
18.00: Proleter Novi Sad -Dinamo Vranje
18.00: Radnik – Vojvodina
19.00: Partizan - Čukarički


tagovi

Marko MarinMilan PavkovFilip StojkovićVladan MilojevićNebojša Gavrić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara