""
""

Zvezdina brutalna osveta Čačanima! Katai „zapretio“ Vijeri! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.05.16. | 18:43

Crveno-beli dominantnom partijom u prvom poluvremenu lako savladali Borac – 5:1

Osveta je servirana! Posle dominantne sezone u Superligi malo su imali neispunjenih ciljeva fudbaleri Crvene zvezde, ali su danas u potpunosti poravnali račune sa čačanskim Borcem. Ekipa koja ih je posramila u onom čuvenom kupu duelu, danas je lako pobeđena najviše zahvaljujući dominantnoj partiji u prvom poluvremenu. Barjaktar ofanzivno potentne igre crveno-belih bio je Aleksandar Katai koji je golovima u 39. i 45. i 76.minutu ubio svaku nadu domaćina da u ovoj sezoni može do trećeg pozitivnog rezultata protiv novog šampiona – 1:5

Letimičan pogled na tim Crvene zvezde jasno je pokazivao da tim sa Marakane nije došao u Šumadiju na izlet kako bi odradio posao. Bili su tu svi protagnositi ovogodišnjeg sjaja. Borac je prvi zapretio u četvrtom minutu kada je Kahriman skinuo već viđen gol Lazaru Jovanoviću. Sve posle toga bilo je u režiji Crvene zvezde. Promašena šansa Uga Vijeire bila je uvod u vođstvo. Ibanjez je centrirao, a Maslać u želji da otkloni opasnost ispred Le Taleka savladao Darka Bajića.

Izabrane vesti

Zvezda je povremeno delovala kao jesenas. Bilo je vrlo kreativnih momentata u igri srpskog šampiona. Posebno, kada je Katai iz prve ubacio u petu brzinu! Momak iz Srbobrana seo je za katederu i držao čas iz lepog fudbala. Prvo je posle dvostrukog duplog pasa sa Petkovićem i odlične povratne lopte desnog beka lako savladao Bajića. A potom je u završnici prvog poluvremena pokazao da mu ni volej udarac nije stran.

Zvezda je u tom trenutku zatvorila utakmicu, ali je Katai počeo ozbiljnu internu trku. I nije želeo da stavi tačku posle prvog poluvremena. Kada je Darko Zorić postigao počasni pogodak za domaćina usledila je nova reakcija Kataija. Pas ispod zemlje Plavšića bio je dovoljan za reakciju najboljeg igrača na meču koji je prvi put u karijeri postigao het-trik.Bio je to peti gol Kataija u poslednje dve utakmice, šesti računajući onaj pogodak u prijateljskom sudaru sa Olimpijaksom.

Golovima u Čačku Katai je stigo do kote 20 i uoči poslednjeg prvenstvenog kola ozbiljno „zapretio“ Ugu Vijeiri koji ima jedan više.

Da se Crvena zvezda u potpunosti revanšira Čačanima za kup poraz pobrinuli su se Luis Ibanjez i Petar Orlandić. Argentinac je u svom stilu savio "kiflu", a visoki Crnogorac postigao drugi gol u poslednja dva meča.

Sve je spremno za šampionsku žurku u Ljutice Bogdana.

 

BORAC - CRVENA ZVEZDA 1:5 (0:3)

/ Zorić 75 - Maslać 10 autogol, Katai 39 i 45 i 76, Orlandić u 92/

Stadion: kraj Moravice;

Sudija: Robert Kip Čepegi;

Borac (4-2-3-1): Bajić - Tanasin, Maslać, Krstić, Kostić (od 83. Obradović) - Balabanović, Petraci - Zec, Zorić, Jovanović - Vujaklija;

Crvena zvezda (4-2-3-1): Kahriman - Petković, Rendulić, Luković, Ibanjez - Donald, Le Talek (od 67. Ristić) - Snić, Grujić (Od 46' Plavšić), Katai – Vijeira (od 77. Orlandić).

(Foto Star Sport)


tagovi

SuperligaSrbijaMičel DonaldMarko GrujićHugo VijeiraEvropaFK Crvena zvezdaBorac ČačakAleksandar Katai

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara