"Maik Cirbes bio je među najboljima"
"Maik Cirbes bio je među najboljima"

Zvezdina igra za 11! Mitrović i društvo demonstrirali silu i zgromili Konstantin

Vreme čitanja: 3min | sre. 27.05.15. | 20:30

Crveno-beli ubeležili najubedljiviju pobedu u Superligi u dosadašnjem delu sezone...

Maik Cirbes bio je među najboljima

Pamte još košarkaški Levskog „granatiranje“ Sofije u Jadranskoj borbi i furioznu pobedu Crvene zvezde od 41 poena razlike (99:58), a igrači niškog Konstantina osetili su sav bes čete Dejana Radonjića! Crveno-beli sa Malog Kalemegdana odigrali su najmoćniju partiju ove sezone u Superligi i sa 36 razlike ostvarili 11. vezanu pobedu za nastavak fantastičnog niza - 104:68 (33:20, 28:8, 24:13, 19:27).

Izabrane vesti

Bila je to jedna od onih utakmica gde je pitanje pobednika rešenje u kraćem vremenskom periodu nego što je trajalo samo zagrevanje za istu. Puleni Dejana Radonjića ponovo su odigrali timski gotovo savršenu partiju, sa velikim izborom strelaca, koji su mrežicu nemoćnih Nišlija cepali kako su želeli. Dokaz za to krije se u činjenici da su crveno-beli imali čak 78 odsto pogođenih šuteva za dva poena (34/45), odnosno 65 odsto šuta iz igre (42/65), čak 40 skokova, osam ukradenih lopti i sedam blokada - daleko više i bolje u svim statističkim kolonama protivnika. Pogledom na samu statistiku dolazi se do podatka da je Zvezda imala čak šest dvocifrenih strelaca (Marjanović, Cirbes, Tejić, Dženkins, Blažič, Dangubić), odnosno čak devetoricu sa više od pet poena, ukupno 11 strelaca, odnosno čak šestoricu sa dvocifrenim indeksom korisnosti. 

A ubedljivo najbolji među njima bio je i statistički najkorisniji igrač Evrolige Boban Marjanović. Čak 19 poena, 16 skokova, tri asistencije i indeks korisnosti 39! Uprkos tome što njegov centarski kolega Maik Cirbes bio drugi igrač po učinku sa 16 ubačenih poena, ovo je bilo veče talentovanog Marka Tejića, koji je imao 13 koševa, devet uhvaćenih lopti, četiri asistencije, četiri blokade, tri iznuđena faula i 31 indeksi poen!

Nagradu za odlične partije koje je pružao u juniorskom pogonu crveno-belih dobio je supertalentovani Aleksandar Aranitović, koji je na terenu proveo skoro deset minuta i ubacio jedan poen, uz tek jedan pokušaj iz igre. Interesantno, jedini igrač bez učinka bio je Markus Vilijams, koji je upisao čak pet izgubljenih lopti, dok je Nikola Kalinić imao četiri poena. 

Blažič pozdravlja mladog Aranitovića

Igrači trenera Marka Cvetkovića nisu mogli mnogo toga da učine kako bi zaustavili furiju s Malog Kalemegdana. Samo u prvih deset minuta gosti su uspevali da pariraju daleko jačem rivalu, a već u drugom kvartalu usledio je potom. Crvena zvezda „grizla“ je u odbrani kao da se igra evroligaški susret i protivniku dozvolila tek osam poena za celu četvrtinu. Za isti vremenski period domaćin je ubacio čak 28 poena, došao do ogromne razlike, koja je iz minuta u minut postajala sve veća, pa je u jednom trenutku pretilo da ode i na preko 50 poena razlike.

Međutim, igrači Konstantina na kraju su uspeli da izbegnu potpunu blamažu u gotovo praznom Pioniru (830 gledalaca prim. aut.), dobiju poslednju četvrtinu rezultatom 27:19 i razliku na kraju svedu na 36 poena. U redovima Konstantina nijedan igrač nije imao dvocifren učinak, ali su Vladimir Veličković i Stefan Savić ubacili po devet poena, a Goran Ostojić dodao je osam poena.

-------------------------------------

CRVENA ZVEZDA – KONSTANTIN 104:68 (33:20, 28:8, 24:13, 19:27)

Dvorana: Pionir
Gledalaca: 500
Sudije: Glišić, Mrdak, Arsenijević

CRVENA ZVEZDA: Vilijams, Rebić 8, Dangubić 10 (4sk), Aranitović 1, Mitrović 6 (5as), Lazić 6 (3sk), Blažič 11, Kalinić 4, Marjanović 19 (16sk, 3as), Tejić 13 (9sk, 4as, 4bl), Dženkins 10, Cirbes 16.

KONSTANTIN: Veličković 9 (6as, 4iz), Despotović, Đorđević 6, Barać 5, Vitković 6, Stojačić 4, Ostojić 8 (9sk), Tasić, Savić 9, Mladenović 5, Vučićević 3, Gudžić 13 (4sk, 3uk, 4as).

-------------------------------------

(FOTO: MN Press)


tagovi

Majk CirbesKošarkaška SuperligaKK KonstantinFK Crvena zvezdaBoban MarjanovićAleksandar Aranitović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara