""
""

Zvezdina obaveza: Za Poletanovića 600.000 evra

Vreme čitanja: 1min | sre. 05.10.16. | 09:27

Poznata otkupna klauzula za nekadašnjeg vezistu Vojvodine

Ispunio je očekivanja i naterao čelnike Crvene zvezde da već razmišljaju o tome da aktiviraju otkupnu klauzulu.Nekadašnji kapiten Vojvodine Marko Poletanović ove jeseni je jedan od najstandardnijih igrača Crvene zvezde, ali to ne zbnači da će i naredne sezone nositi dres srpskog šampiona.

Vezista rođen 1993.godine nalazi se pod ugovorom sa belgijskim Gentom, a Crvena zvezda će na račun bivšeg šampiona Belgije morati da uplati 600.000  evra ukoliko želi da zadrži Marka Poletanovića, prenosi Sportski Žurnal.

Izabrane vesti

Takav „dil“ je napravljen prilikom letošnjeg dolaska Poletanovića u Crvenu zvezdu na jednogodišnju pozajmicu. Crvena zvezda je po sličnom modelu dobila Mičela Donalda iz ruske Mordovije. Istina, cena Marka Poletanovića je trostruka veća. Za Holanđanina je izdvojeno 200.000 evra, dok je klauzula u aranžmanu sa Gentom za Marka Poletanovića trostruko veća.

Gent je Poletanovića platio Vojvodini milion evra, tako da ne treba očekivati da smanji cenu.

Poletanović n ije bio u konkurenciji za mečeve protiv Valete i Ludogoreca. Međutim, posle odluke stručnog štaba da prekomanduje Le Taleka u poslednju liniju, mladio vezista je je činio standardan tandem sa Mičelom Donaldom. Ove sezone je postigao i tri gola.

Poletanović ostaje na Marakani do kraja sezone, a Crvena zvezda bi na porleće trebalo da pošalje Gentu odgovor da li je zainteresovana za otkup.


tagovi

FK Crvena zvezdaEvropaMarko PoletanovićSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara