""
""

Zvezdina omladinska škola potpisala saradnju sa Duljajem i Puačom

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.02.14. | 17:11

Škola fudbala iz Novog Sada i fudbalska akademija iz Topole će proširiti bazu Zvezdinih talentovanih fudbalera

Na Marakani je danas potpisan poslovni tehnički dogovor između omladinske škole tog kluba i dve privatne fudbalske škole, od koje bi Zvezdin omladinski pogon u budućnosti trebalo da ima koristi. Zvezda je parafirala saradnju sa školom fudbala "Petar Puača" iz Novog Sada i akademijom fudbala "Duljaj - Topola" iz istoimenog grada.

Izabrane vesti

Direktor Zvezdine omladinske škole Srđan Vasiljević nije krio zadovoljstvo postignutim dogovorom i novoostvarenom saradnjom.
“Smatram današnje ozvaničenje saradne veoma važnim danom za fudbalski klub Crvena zvezda. Nastavljamo sa praksom potpisivanja ugovora sa školama fudbala u Srbiji i to smatram vrlo pozitivnim trendom. Do sada smo poslovno-tehničku saradnju ostvarili sa 20 škola fudbala. Na taj način želimo da imamo mnogo bolji uvid u broj talenata koji stasava u srpskim klubovima. Verujem i da će saradnja sa školama Petra Puače i Joakima Duljaja biti uspešna, dugoročna i na obostrano zadovoljstvo”, istakao je Vasiljević.

Škola fudbala Joakim Duljaj iz Topole osnovana je 20. juna 2009. godine i u svojim redovima ima 80 igrača.
“Za nekoliko meseci proslavićemo pet godina od osnivanja kluba. Zahvalio bih Crvenoj zvezdi, kao najvećem klubu u Srbiji na pruženoj šansi, i očekujem uspešnu saradnju. Potpisivanjem jednog ovakvog ugovora, svi mladi fudbaleri iz malih sredina kao što je Topola, dobiće priliku da, ukoliko pokažu kvalitet i talenat, eventualno jednog dana postanu članovi našeg najtrofejnijeg kluba”, naveo je Joakim Duljaj, inače brat bivšeg reprezentativca i veziste Partizana Igora Duljaja.  

Još veću bazu mladih fudbalera poseduje škola fudbala “Petar Puača” iz Novog Sada koja je osnovana na današnji dan pre osam godina. Ona u svojim redovima ima 260 dečaka. U proteklom periodu uspeli su da osvoje 13 titula prvaka Srbije u raznim kategorijama, 52 igrača su trenutno članovi najboljih klubova u našoj zemlji, a 22 igrača su reprezentativci Srbije u mlađim kategorijama.

Prvi čovek novosadske fabrike talenata Petar Puača će raditi i kao skaut Crvene zvezde na teritoriji Vojvodine.
“Velika mi je čast što sam ponovo deo Crvene zvezde. Velikom obavezom smatram to što ću raditi skauting na teritoriji Vojvodine za klub koji je evropski i svetski šampion. Konkretno, škola fudbala "Petar Puača" je najtrofejniji kolektiv sa 13 osvojenih titula. Zahvaljujem svima u klubu, predsedniku Draganu Džajiću, mom treneru Vladimiru Petroviću Pižonu i svima drugima koji su učestvovali u ostvarivanju ove saradnje. Učiniću sve da radim u interesu Zvezde”, rekao je nekada i sam član Zvezdine omladinske škole Petar Puača.

Postignute dogovore u najskorije vreme verifikovaće i Upravni odbor fudbalskog kluba Crvena zvezda.

(FOTO: FK Crvena zvezda)


tagovi

zvezdina omladinska skolaSuperligaSrđan VasiljevićSrbijaPetar PuačaJoakim DuljajIgor DuljajFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara