Zvezdina parola uoči polufinala: Zaokret za 180 stepeni i ništa manje

Vreme čitanja: 4min | sub. 16.02.19. | 09:04

Isto razmišlja i Mega, koja ulogu favorita prepušta crveno-belima

Spuštena je zavesa na četvrtfinale Kupa Radivoja Koraća, a niški Čair već se sprema za dva polufinala i očekivane sudare četiri učesnika Jadranske lige. Međutim, dok su Partizan i FMP gotovo bezbrižno odradili svoje zadatke u prvoj fazi, Crvena zvezda i Mega Bemaks drhatali su gotovo do poslednjeg sekunda kako bi obezbedili svoje mesto među četiri najbolja tima u takmičenju.

Zvezda se drugu godinu zaredom kockala, ali je opet kuglica pala na crveno... Bili su igrači trenutno najboljeg tima Jadranske lige nadomak toga da ne igraju ni polufinale nacionalnog Kupa prvi put posle devet punih godina, ali na kraju prevagu su protiv Dinamika odneli hladnija glava i mirne ruke Bilija Berona i Ognjena Dobrića. Noć posle teške utakmice i bezmalo tek 24 časa za odmor, u redovima Crvene zvezde vlada jedinstveno razmišljanje: "Zaokret za 180 stepeni i ništa manje od toga".

Izabrane vesti

Jednostavno, Crvena zvezda sebi više ne sme da dopusti još jedno tako loše ekipno izdanje, ako zaista želi da se bori za pehar Žućkove levice. 
“Mi favoriti? Ma, kakvi favoriti! Pa, evo pogledajte, i pre su rekli da smo favoriti, pa ste videli i sami. Mislim da u kupu nema favorita, pogledajte celu Evropu, svuda su najveća iznenađenja u kupu”, rekao je Milan Tomić posle sinoćnje konferencije za novinare.

Razloge brojnih propusta u igri Tomić vidi, između ostalog, u brojnim problemima sa povredama... 
“Čović je bio bolestan sedam dana, odradio je jedan trening. Perperoglu deset dana nije trenirao zbog problema sa leđima, Lazić je bio šest nedelja van terena. Ali to nije opravdanje, promenila se malo i hemija ekipe, ali trebalo je ovo dobiti lakše. Pobedili jesmo i verujem da ćemo biti bolji u polufinalu”.

Posmatrajući drugi deo Tomićeve izjave, jasno je da veliki udarac za ekipu predstavljaju izostanci Majkla Odža i Mohameda Fajea, koji su u prvom delu sezone bili važni faktori Zvezdine igre. Obojica su u padu poslednjih sedmica, zato i nisu bili u autobusu za Niš, ali to je ponovo nateralo stručni štab da menjaju dosta toga i ekipu prilagođavaju aktuelnoj situaciji. Do utakmice protiv Mega Bemaksa Milan Tomić i njegovi saradnici moraće što detaljnije da obrade utakmicu protiv Dinamika i ekspresno pronađu dobitnu formulu, jer u suprotnom Mega će biti mnogo bliža prolazu dalje. 
“Mega igra slično kao i Dinamik. Dobro šutiraju, pogađaju, igraju dobru tranziciju”, kratko je prokomentarisao Tomić.

Mega ima slična razmišljanja, a posle svega što je viđeno u tesnom susretu protiv Borca, ne tinja nada da bi moglo da se dogodi iznenađenje. Mega je suštinski ispunila svoj cilj i svaki naredni korak biće dodatni plus za mladi sastav Dejana Milojevića. Videlo se protiv Čačana da ovom timu nedostaje iskustva, ali su u pobedi naučili veliku lekciju o tome kako velika želja može da donese rezultat. Posle zaostatka od 18 poena u 25. minutu, sastav iz Sremske Mitrovice uspeo je da preokrene rezultat i obezbedi pobedu. 
“Kao što smo mi bili bolja ekipa od Borca i oni za malo da nas iznenade, tako mislim da i možemo da imamo šansu. Svako ima šansu. Verujte, ovo za pola sata neće biti bitna utakmica, igra se dan za dan, pamti se samo pobeda. Kako odigrate jedan dan, nije garancija kako ćete igrati drugi”, rekao je Milojević.

Jedan od potpisnika rezultatskog zaokreta protiv člana ABA 2 lige bio je supertalentovani Nikola Mišković, kojim je mladi stručnjak prezadovoljan.
“Sad govorim kao bivši igrač, ne kao trener – kad igrate katastrofalnu utakmicu, samo pravi igrači mogu da preseku i da odigraju sjajno. To pokazuje kakav kvalitet ima Nikola i u kakvog igrača izrasta. Nije lako posle svih onih grešaka, ofanzivnih i defanzivnih, odigrati onakvu završnicu. Jako sam zadovoljan kako se razvija”.

Crvena zvezda ima iskustvo na svojoj strani, kvalitet i širi roster. Mega uz veliku motivaciju i želju za dokazivanjem poseduje talenat koji iz godine u godinu stvara igrače NBA kalibra, ali i znatno manji pritisak. Jer, teško je reći da Zvezda nema ambiciju da uzme pehar, dok je Megi svaka pobeda velika škola i lekcija za dalji razvoj mlađarije u sastavu. 

Ove sezone ukrstili su koplja u Pinkiju i Zvezda je rutinski slavila. Nema Goge Bitadzea da pogura Megu, ali tu su Mišković, Ašćerić i Mokoka da predvode ovaj tim. U svlačionici Crvene zvezde nadaju se da bi Stratos Perperoglu mogao da proradi i odigrao baša kao u Mitrovici pre dva meseca, a sa njim da se razbude Regland i Cirbes.

Sudar dva loša iz jučerašnjeg četvrtfinala daće nam ime poslednjeg finaliste...

KUP RADIVOJA KORAĆA - POLUFINALE

17.00: (3,90) FMP Železnik (16.00) Partizan (1,30)
21.00: (1,20) Crvena zvezda (19,00) Mega Bemaks (5,00)

ČETVRTFINALE

Četvrtak:

FMP - Sveti Đorđe 112:58
Partizan -
 Novi Pazar 102:72

Petak:

Mega Bemaks - Borac Čačak 73:69
Crvena zvezda - Dinamik 75:70

Foto: Star Sport


tagovi

KK Crvena zvezdaMilan TomićMega BemaksKup Radivoja Koraća 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara