"Radost crveno-belih"
"Radost crveno-belih"

Zvezdina predstava jedva za prelaznu dvojku, oslabljeni OFK za čistog keca (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 29.11.14. | 19:48

Đorđe Despotović spasio crveno-bele blamaže u meču veoma niskog tempa

Radost crveno-belih

Crvena zvezda je pronašla trijumfalni put, posle dve gorke nule osetila kako je osvojiti ceo plen, ali je ponovo ostavila vrlo tanak utisak. Predstava za taknu "dvojčicu" bila je dovoljna da se na obe plećke obore gosti sa Stare Karaburme, ali nema sumnje da će trener Nenad Lalatović duboko uzdahnuti u znak olakšnja po završetku jesenje polusezone. I običnim smrtnicima je jasno da pojedini fudbaleri aktulenog šampiona pored samopouzdanja nemaju dovoljno kiseonika u plućima da lagano pobede timove ko što je oslabljeni OFK Beograd. U 14. kolu Superlige na jedvite jade 2:1 u Ljutice Bogdana.

Izabrane vesti

Međutim, ako su domaći igrači zaslužili mršavu dvojčicu Romantičari su za sve prikazano na "Marakani" zaslužili "asa" bez šanse da ga poprave. Neverovtno bojažljivo i neambiciozno su odigrali puleni Dejana Đurđevića, a iz njihove jednolične predstave otrgao se samo strelac Borko Duronjić. Tempo dostojan profesionalnog fudbala videli smo samo u finišu meča, kada je Zvezda stigla do drugog gola... A do tada deluje da su se gledaoci na Marakani više umorili od pojedinih igrača...

Od mnogo kontradiktornosti satkana je igra Crvene zvezde ove jeseni, a večeras smo videli još jednu u nizu. Trener domaćih Nenad Lalatović izveo je postavu bez klasičnog napadača, ali i takav, na prvi pogled, nelogičan sistem uklonio je Zvezdinu turobnu neefikasnost dugu više od 250 minuta. Mali broj navijača nije se pošteno zavalio u stolice kada je Nejc Pečnik provozao Nikolu Aksentijevića po desnoj strani, uputio upotrebljiv centaršut, a Aleksandar Katai desnom nogom pogodio bliži ugao gola Romantičara.

Sjajan uvod i rano vođstvo, koje je u većini ovojesenjih mečeva bilo pusta želja za četu Nenada Lalatovića, trebalo je da skine olovo sa nogu crveno–belih. Nema ko u Ljutice Bogdana nije verovao da će prisustvovati festivalu golova i lepih poteza, odnosno da će se Crvena zvezda "otčepiti" i konačno demonstrirati da poseduje arsenal šampionskog oružja.

Ali-mućak. Retko dosadna utakmica viđena je u nastavku poluvremena - tempo nalik prijateljskom odmeravanju snaga sa svega nekoliko poluprilika. Dakle, umesto festivala golova viđen je festival dosade. Opet je Crvena zvezda bila prilično jalova u ofanzivi, sa kamarom pogrešnih pasova.Sa nekoliko lutajućih napadača poput Pečnika, Kataija, i Gavrića Zvezda nije imala dubinu u špicu, mada je prividno uvek bila blizu šesnaesterca Stefana Čupića. Iz sivila hladne novembrske večeri izdvojio se samo još jedan produkt Zvezdine omladinske škole Marko Grujić. Odlično je anticipirao igru na poziciji zadnjeg veznog, pokazavši da bi na proleće mogao da bude ozbiljan štih u rukama Nenada Lalatovića.Katai je bio strelac prvog gola

Zvezda je, dakle, pored gola Katajia imala još dve poluprilike, dok je OFK Beograd bio klasičan sparing partner. Romantičari su ostali bz ikakvog konkretnog učinka. Istina Paločević je u 11.minutu žestoko opalio po lopti sa 30 metara, ali je Predrag Rajković bravurom sačuvao mrežu.

Dva rivala spustila su lestvicu utiska još niže u nastavku. Praktično ništa vredno pomena nije viđeno dok trener gostiju Dejan Švaba Đurđević na travu "Marakane" nije poslao tinejdžera Duronjića. Zvezin đak je mladlačkom drskošću prekinuo uspavanku dostojnu nižih italijanskih liga. Kada su Zvezdini igrači počeli već da odbrojavaju minute do kraja, čekali da neko drugi odradi posao umesto njih, Duronjić je posle dubinskog pasa iskoristio loše postavljanje Zvezdine odbrane i rutinski savladoa Rajkovića. Bio je to fitilj koji je zapalio bar malo strasti i emocije kod domaćih igrača, želju da igraju fudbal...

Slovenac Nejc Pečnik promašio je nemoguće u 77.minutu. Imao je sve vreme ovog sveta da se namesti i zatrese mrežu, ali je tukao pored gola. Međutim, igrači Crvene zvezde koji su većim delom meča delovali kao da su pod dejstvom sedativa probudili su se u pravom trenutku.

Ono što nije pošlo za nogom Pečniku jeste Despotoviću koji je baš posle pasa Slovenca, večeras dvostrukog asistenta, ostao zaboravljen od strane gostujuće odbrane. Hladnokrvno je obišao Čupića i pogodio praznu mrežu, a potom emotivno otrčao do zapadne tribine i gestikulacijom kritičarima poručio da ga ne zanimaju njihova omalovažanja.

CRVENA ZVEZDA – OFK BEOGRAD 2:1 (1:0)
/Katai 2, Despotović 80 – Duronjić 73/

Stadion: Crvene zvezda
Gledalaca: 9078
Sudija: Milovan Ristić (Beograd)

CRVENA ZVEZDA (4-1-4-1): Rajković – Pavićević, Jovanović, Lazić, Antić – Grujić, Lazović, Ristić, Katai (od 64. Bosančić), Gavrić (od 54. Despotović) – Pečnik.

OFK BEOGRAD (4-2-3-1): Čupić – Aksentijević, Dautović, Vasiljević, Antonov – Alempijević, Jovanović (od 66.Duronjić) – Gajić (od 77’ Belaković), Andrić, Paločević (od 59. S.Janković) – Ješić.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Aleksandar KataiBorko DuronjićFK Crvena zvezdaĐorđe DespotovićOFK BeogradSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara