""
""

Zvezdine „stare kajle“: Sikimić i Anđelković rešili „Pjasentin triler“! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 16.10.16. | 17:06

Lider Superlige do tri boda nad Čukaričkim stigao u završnici meča - 3:1

Neinspirativno, dramatično u finišu,ali što se Crvene zvezde tiče - delotvorno. Kao led u toplom viskiju trajaće utisak o sadržaju i kvalitetu igre u malom gradskom derbiju, ne računajući triler poslednjih minuta,  ali će za sve zasposlene u Ljutice Bogdana trijumf nad Brđanima imati slatko dejstvo šeri bombona - 3:1.

Čukarički je pao na crveno-beloj strani Topčiderskog brda, iako je pokušao da pancirom, sa obe ruke ruke u gardu, odoli prvaku koji je znao da mu "utrpa" i sedam golova. Ovog popodneva nije bilo ni kreacije ni magije u redovima domaćina, ali jeste golgeterskog njuha prekaljenog Predraga Sikimića, koji je bio meč viner u šokantnom finišu kada su sigurni bodovi počeli da klize iz ruku suviše nonšalentnih crveno-belih. I to pošto je Pjasentin gromovitim hicem iz slobodnog udarca već viđeni trijumf favorita doveo u pitanje. Izvojevana u finišu pobeda crveno-belih je ipak zaslužena.

Izabrane vesti

Najgora stvar za trenera Brđana Gordana Petrića jeste činjenica da mu ekipa nije ostavila nikakav utisak. Bez šanse, bez čestitog šuta do kreacije Pjasentina gosti su trošli vreme u defanzivnom bloku vrebajući kontru. Tek za jotu Crvena zvezda je bila bolja. Uspeo je domaćin da beskonačnu inicijativu, igru na polovini rivala naplate autogolom brazilskog štopera. Međutim, ponovo je  otalo otvoreno pitanje ima li ova Crvena zvezda dodirnih tačaka sa onom prošlogodišnjem koja je pojavom uterivala strah u kostima terenima širom Srbije. Zvezda je ponovo dobila na inidividulani kvalitet.

U bojama sivog jesenjeg popodneva. Baš takva je bila igra na najvećem srpskom stadionu. Trener Čukaričkog Gordan Petrić izveo je tim sa trojicom klasičnih zadnjih veznih, želevši samo jednu - da pokvari igru vladajućeg šampiona. Za taj poduhvat bili su mu potrebni disciplinovani Brđani, ali i Crvena zvezda iz dobrog dela prvog poluvremena. Loša selekcija pasa, slabo kretanje, nedovoljna agresivnost bili su sastojci partije Crvene zvezde.

Za razliku od prethodnih utakmica Džon Ruiz i Pablo Mouče su zamenili strane, ali efekat je bio isti. U saradnji sa Petkovićem Kostarikanac je nešto i pokušavao, dok smo od Argentinca ponovo videli jedno veliko - ništa. Razliku nije pravio ni Gabonac Kanga, pa su zgusnuti Brđani, ušuškani na svojoj polovini, nekako lako odolevali.

Crvena zvezda bez raspoloženog igrača i kvalitetnog protoka lopte nije mogla da napravi višak i iole ozbiljniju šansu. Pretila je uglavnom iz prekida (Donald), ili kada je Ruiz pokušavao da "napipa" povreme slabosti defanzivnog reda Čukaričkog. Dok su Brđani odolevali nulu malobrojna publika na stadionu "Rajko Mitić" počela je da pominje Srđana Plavšića i Portugalca Uga Vijeiru kao igrače sposobne da donesu Zvezdin berićet. Čukarički nije stigao do ozbiljnog šuta ka golu Filipa Manojlovića, ali je gostima posle prvog poluvremena bila puna šaka brade.

U istom tempu počelo je drugo poluvreme, ali je defanzivnu harmoniju gostiju pokvarila izgubljena lopta Docića u opasnoj zoni. To je ono što je Crvena zvezda čekala, kao u sudaru sa Vojvodinu. Situaciju tri na tri Ruiz je rešio pasom za Kangu, a povratnu loptu Gabonca Pjasentin smestio u mrežu. Ulazak Plavšića ubrizgao je injekciju energije u redove domaćina, ali umesto golova brojali su se neverovatni promašaji: Kange, Ruiza, pa i Sikimića koji su komplikovali u izglednim pozicijama. Zato je domaća publika drhtala, znajući onaj stereotip o kazni posle silnih promašaja. Nisu dugio čekali: Pjasentin je namestio loptu i poslao raketu iza leđa Filipa Manojlovića. Kao pre godinu dana u Humskoj.

Brđani su još bili u slavljeničkom raspoloženju, a morali su da krenu sa centra. Odlično je Anđelković centirao iz kornera, a Sikimić se poklnio i četvrtim golom doneo tri boda Crvenoj zvezdi. Na kraju odlični Anđelković je upisao još  jednu asistenciju, a Ugo Vijeira se golom vratio na čelo liste strelaca.

--------------------------------------------------------

CRVENA ZVEZDA - ČUKARIČKI 3:1 (0:0)
/Pjasentin 57 ag, Sikimić 85, Vijiera 90 - Pjasentin 83/

Stadion: Rajko Mitić
Gledalaca: 5200
Sudija: Nenad Đokić (UŽICE)

CRVENA ZVEZDA (4-1-4-1): Manojlović - Petković, Le Talek, Luković, Anđelković - Poletanović (od 78. Rendulić), Donald, Kanga (od , Mouče (od 67. Plavšić), Ruiz - Sikimić.

ČUKARIČKI (4-5-1): Petrić - Živković, Mašović, Pjasentin, Bulatović (od 35. Đurić) - Srnić, Lagator, Regan, Docić (od 60. Ožegović), Kajević - Jevtić.

(FOTO: Star sport, MN Press)


tagovi

FK Crvena zvezdaČukaričkiDušan AnđelkovićLukaš PjasentinPredrag SikimićSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara