"Aleksandar Aranitović"
"Aleksandar Aranitović"

Zvezdino crveno usijanje: Dečurlija Slobodana Klipe pregazila Sparse 48 razlike!

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.05.15. | 15:25

Crvenu zvezdu predvodio je prošlogodišnji MVP Voja Stojanović sa 18 poena, šest skokova osam asistencija i šest ukradenih lopti

Aleksandar Aranitović

Dva dana, dve utakmice, dve pobede! Juniori Crvene zvezde slavili su i u drugoj utakmici grupne faze završnog turnira Evrolige i tako praktično došli na korak od plasmana u finale, pošto su sa ogromnih 48 poena razlike pregazili sarajevske Sparse - 95:47 (23:18, 25:9, 25:10, 22:10).

Izabrane vesti

Baš kao i u susretu sa Unikahom iz Malage, crveno-beli imali su apsolutnu kontrolu i sve konce u svojim rukama, što je već na kraju druge deonice dovelo do toga da učenici Slobodana Klipe imaju 21 poen prednosti (48:27), s tim što su Sparsi za celu drugu četvrtinu uspeli da ubace samo devet, a Zvezda čak 25 poena. Razlika je imala konstantu uzlaznu putanju, pa je u jednom trenutku izgledalo da će sarajevski klub doživeti još teži poraz. Interesantno, Zvezda imala čak 23 asistencije i samo jednu manje ukradenu loptu, ali i ogromnih 16 ofanzivnih i 25 defanzivnih skokova.

Ipak, na kraju je Zvezda rutinski privela meč kraju i tako zakucala na vrata finala, gde će ih vrlo verovatno sačekati prošlogodišnji rival u borbi za pehar - madridski Real, koji takođe ima dve pobede do sada. 

Crvenu zvezdu predvodio je prošlogodišnji MVP Voja Stojanović sa 18 poena, šest skokova osam asistencija i šest ukradenih lopti. Aleksandar Aranitović upisao je 16 poena, osam ukradenih lopti, četiri asistencije i tri skoka, dok je kapiten David Miladinović dodao 14 poean i četiri skoka. Dvocifren učinak imao je još i Boriša Simanić sa 11 poena i četiri uhvaćene lopte. Kod Sparsa najefikasniji bio je Edin Atić sa 17 poena i sedam skokova. 

Sledeći, ujedno i poslednji meč u grupi Zvezda igra sa Žalgirisom u subotu od 13 časova.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Vojislav StojanovićJuniorska EvroligaEvroligaDavid MiladinovićFK Crvena zvezdaBoriša SimanićAleksandar Aranitović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara