"Zvonimir Vukić, strelac na derbiju 2011. godine"
"Zvonimir Vukić, strelac na derbiju 2011. godine"

Zvone Vukić: Kad Partizan zove - svi u stav mirno

Vreme čitanja: 3min | pet. 07.10.16. | 16:50

„Čini mi se da se danas izgubila svest o tome šta su crno-beli i kakva je privilegija igrati za takav klub“, jasan je nekadašnji vezista Parnog valjka koji sutra dolazi u Humsku na prijateljski duel sa PAOK-om

Zvonimir Vukić, strelac na derbiju 2011. godineTreperi srce Zvonimiru Vukiću (37) pred prijateljski meč Partizana i PAOK-a (subota, 19,30, TV Pink).

Razumljivo, jer se sastaju, kako sam kaže, dve njegove ljubavi iz igračkih dana.
To su najlepše godine mog života: Partizan i PAOK“, uverava penzionisani vezista koji je u dva mandata šest sezona nosio crno-beli dres beogradskog kluba, a pretposlednju sezonu profesionalne karijere proveo na stadionu „Tumba“. „U PAOK-u sam proveo prelep period, odlično sam igrao i ne postoji ništa lepše za jednog igrača i veća motivacija nego kad ti ceo stadion skandira ime posle dobrih partija. Njihovi navijači su poput Grobara fenomenalni, stadion je krcat za svaku utakmicu i ta energija nosi. Zato jedva čekam subotu da sve to ponovo osetim. Bratstvo, prijateljstvo, ista boja i strast“.

Izabrane vesti

Sa jednom od nagrada za igrača meseca u PAOK-uNekada veštom dribleru i egzekutoru, naravno, upečetljiviji je onaj deo karijere koji je proveo u Humskoj 1, jer je sa Parnim valjkom osvojio četiri titule (2002, 2003, 2011, 2012), dva kupa (2001, 2011), a bio je najbolji strelac prvenstva u sezoni 2002/2003 (22 pogotka) i najbolji igrač kluba u izboru navijača (2002).
Meni su svih šest godina, koliko sam proveo u Partizanu, najdraže u karijeri. Nijednu ne mogu da izdvojim, jer su one bile ostvarenje mojih snova. Tad se znalo da si - kad te Partizan zove - u stavu mirno i da je to takva čast o kakvoj samo može da se sanja“.

NOVO! NOVO! NOVO! Mozzartbet.com promenio dres!

U njegovu memoriju urezala su se dva detalja po kojima pamti boravke na Topčiderskom brdu.
Ako baš baš moram da izdvojim neku godinu i utakmicu, to bi prvo bila 2003, kada sam bio najbolji strelac prvenstva sa 22 gola, a potom 2011. godina kada smo u komšiluku pobedili 2:0, a ja se upisao u listu strelaca“.

Za razliku od mnogih njegovih nekadašnjih saigrača (Ljubiša Ranković, Mladen Krstajić...), popularni Zvone nije se po okončanju karijere posvetio trenerskom pozivu. Kaže, to ga ne privlači.
Vrlo brzo sam shvatio da to nije za mene. Ja sam se zato otisnuo u menadžerske vode“.

Žali za vremenom kad je on počinjao karijeru i kaže da se ono dosta promenilo u odnosu na današnje shvatanje sporta.
„Voleo bi da se vrati ono vreme kada su deca odlazila iz prvog tima Partizana tek sa 23 i kasnije godine, a ne sa 16 ili 17. Čini mi se da se danas izgubila svest o tome šta je Partizan i kakva je privilegija igrati za takav klub. Deca bi trebalo da prođu sve selekcije i da sazrevaju kao igrači do dvadeset i neke godine, da bi u inostranstvo otišli kao već izgrađena imena. Sa 16 godina oni nemaju ni svest o sebi, a kamoli o klubu. Sa njima mora mnogo da se radi da bi se to poštovanje ne samo vratilo, već podrazumevalo kao nekad“.

Uz Sašu IlićaPrijateljska utakmica Partizana i PAOK-a, kojoj će Zvonimir Vukić uživo prisustvovati ostaće upamćena kao 791. Saše Ilića u crno-belom dresu, čime će se izjednačiti na vrhu liste igrača sa najviće mečeva za klub iz Humske 1 sa Momčilom Vukotićem.
Sada Sale više trči nego u vremenu kad sam ga upoznao. Sale je legenda. Vrstan igrač i čovek, neko ko je uvek bio pozitivan i na terenu davao svoj maksimum. Tu nema mnogo priče“, dodao je nekadašnji vezista reprezentativnog kalibra (26 mečeva za državni tim).

(FOTO: MN Press, Star sport)


tagovi

FK PartizanSrbijaSuperligaZvonimir Vukić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara