Zvuči zanimljivo - Ben Arfa i Dortmund

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.07.18. | 12:21

Lusijen Favr je veza... Može li vragolasti dribler još jednom da vaskrsne

U Dortmundu je u toku veliki remont. Odlasci i dolasci kao na železničkoj stanici. Milionere su prethodnih dana napustili Sokratis Papastatopulos (Arsenal, 16.000.000), Mikel Merino (Njukasl, 7.000.000), Gonzalo Kastro (Štutgart, 5.000.000), Feliks Paslak (Norič, pozajmica), Miši Batšuaji (Čelsi, povratak sa pozajmice), Roman Vajdenfeler (završio karijeru), dok su na Vestfalen stigli Abdu Dijalo (Majnc, 28.000.000), Tomas Dilejni (Verder, 20.000.000), Marijus Volf (Ajntraht Frankfurt, 5.000.000), Marvin Hic (Augzburg, bez obeštećenja)...

Svi ovi transferi, manje više, dogodili su se pre zvaničnog početka prelaznog roka. I Borusija tu ne namerava da se zaustavi. Radiće Vacke i društvo i tokom jula punom parom, a vest koju danas donose brojni mediji, među kojima i renomirani Skaj sports, kaže da je jedna od meta Dortmunda Hatem Ben Arfa. O mogućem dolasku iskusnog veziste RMC je već pisao, ali sada su mnoge stvari očigledno konkretizovane, pa su tu i neki detalji. Navodi se da su Milioneri spremni da Ben Arfi ponude čak trogodišnji ugovor?! 

Izabrane vesti

Radi se o jednom od najdarovitijih igrača s početka veka i ništa tu ne bi bilo čudno da Ben Arfa iza sebe nema jednu od svojih uobičajenih kriza tokom koje što zbog povreda što zbog problematičnog ponašanja i nerada nije bio u planovima Unaija Emerija u Pari Sen Žermenu. Utakmicu u Ligi 1 nije odigrao skoro punih godnu dana i više je proveo trenirajući sa drugim timom PSŽ-a. 

Ono što hrabri čelnike Borusije da se osmele na ovakav korak jeste jaka veza između Ben Arfe i Lusijena Favra, novog trenera Borusije koji je vragolastog driblera vratio u život dok je vodio Nicu. Sezonu 2015/16. Ben Arfa je odigrao na vrhunskom nivou i postigao 17 golova na 34 meča. Posle toga je potisao za PSŽ i ponovo potonuo. Njemu je s početkom ovog meseca i zvanično istekao ugovor sa Svecima, tako bi, ukoliko se Dortmund odluči da ga dovede, na Vestfalen došao kao slobodan agent.   

Nemci međutim imaju i konkurenciju. Navodno, Ben Arfa ima ponude iz Španije (Sevilja), Turske (ne pominje se ima kluba) i Francuske (Lion). 

 


tagovi

Hatem Ben Arfa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara