Feran Tores, Obamejan i Dest (© Reuters)
Feran Tores, Obamejan i Dest (© Reuters)

A Barseloni nisu valjali...

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.11.22. | 13:33

Četvorica fudbalera letos napustila Nou Kamp i sa novim klubovima će igrati osminu finala Lige šampiona

Preračunali su se čelnici Barselone. Rekonstruisali tim, doveli skupocena pojačanja – bilo da su u pitanju iznosi za obeštećenja, bilo plate – a sportski cilj nisu ostvarili. Katalonci su takmičenje u Ligi šampiona završili na trećem mestu u konkurenciji Bajerna, Intera i Viktorije iz Plzenja i na proleće će igrati u Ligi Evrope. Drugu godinu uzastopnu.

Čežnjivo će gledati kako su u eliti i dalje neki momci koji su letos napustili stadion Nou Kampu. Da li zato što nisu dobili priliku, da li zato što je postojao finansijski interes da odu, tek četvorica fudbalera imaće privilegiju da nastava elitno takmičenje samo nekoliko meseci pošto su razdužili opremu Barse, što se tad smatralo, za pojedince, korakom unazad.

Izabrane vesti

U prvom planu je Feran Đutgla. Nije bilo baš realno da ostane u Španji posle potpisa Roberta Levandovskog, prodat je Klub Brižu za 5.000.000 evra i u Belgiji je procvetao. Bio je jedan od glavnih protagonista Briža na mečevima sa Atletikom i Portom (po gol i asistencija u oba susreta) i samo zato što na kraju nije uspeo savlada Leverkuzen ostao je bez prvog mesta u zahtevnoj grupi, ali je i tako napravio uspeh i u ponedeljak će biti na žrebu osmine finala Lige šampiona.

Tamo će se naći i Čelsi, koji je u završnici letnjeg prelaznog roka prihvatio Pjera Emrika Obamejana koga Barsa nije mogla više da drži na platnom spisku kako bi sredila finansijske knjige. U klubu iz Londona igra redovno u Ligi šampiona, dao je i dva gola i možda pomalo na Nou Kampu žale što su njega morali da žrtvuju, iako je Robert Levandovski raspucan, ali sa više opcija u napadu možda bi i rezultati bili bolji.

Ostala je Barselona i bez dvojice defanzivaca tokom prethodnog prelaznog roka. Jedan je Seržinjo Dest, desni bek poslat na pozajmicu u Milan samo dve godine pošto je kupljen od Ajaksa sa 21.000.000 evra i imao je neku ulogu u prva četiri kola, dok je Totenhemu pozajmljeni štoper Klemon Lengle izjednačio na Velodromu i pokrenuo ekipu Antonija Kontea ka preokretu nad Marseljom, vrednom prvog mesta u grupi.

Od četvorica kojih se Barselona otarasila trojica su u timovima koji su završili tamo gde su Katalonci videli sebe. Na prvom mestu u grupi.


tagovi

BarselonaFeran ĐutglaPjer Emerik ObamejanSeržinjo DestKlemon Lengle

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara