(© Reuters)
(© Reuters)

A sad, polufinala: Derbi petrodolara, Zidan na Tuhela

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.04.21. | 23:17

Prvi susreti igraju se 27. i 28. aprila, revanši su 4. i 5. maja

Na prvoj stanici nokaut faze najveće iznenađenje napravio je Porto izbacivši Juventus. U četvrtfinalu senzacije nije bilo, iako je ispao aktuelni vladar Evrope, s tim da eliminacija Bajerna od Pari Sen Žermena nikako nije iznenađenje, baš ni kao Realov prolaz preko Liverpula. Posledica je proboj u polufinale svih od kojih se očekivalo, pa ćemo u završnici Lige šampoiona gledati dva spektakla.

Ranije je određeno na koga idu pobednici četvrtfinala, a od srede veče jasno je da će se Real Madrid nameriti na Čelsi, a Pari Sen Žermen na Mančester Siti.

Izabrane vesti

Na prvi pogled jasno je da je derbi polufinala obračun francuskog prvaka i lidera Premijer lige, takozvani „petrodolar derbi“, zbog silnih ulaganja arapskih vlasnika u Svece i Građane. Čak bi moglo da se kaže da je, makar na papiru, sastav Pepa Gvardiole blagi favorit, jer je maltene osvojio titulu u Engleskoj i može da se posveti važnijem koloseku, dok Parižani nisu prvi u Ligi 1.

S druge strane, Real je opterećen juranjavom sa Atletikom i Barselonom za primat u La Ligi, ali ima pobednički gen. Posebno sa Zinedinom Zidanom, stručnjakom za Ligu šampiona. A Čelsi mora kroz prvenstvo da se dokazuje kako bi od jeseni opet igrao u elitnom društvu. Ili da sastav Tomasa Tuhela osvoji pehar, za šta mu se, objektivno, daju najmanje šanse u ovoj konkurenciji.

Prvi susreti polufinala igraju se 27. i 28. aprila, revanši su 4. i 5. maja, a borba za titulu novog prvaka Evorpe zakazana je za 29. maj na stadionu „Ataturk“ u Istanbulu.


tagovi

Liga šampionaMančester SitiReal MadridČelsiPari Sen Žermen

Obaveštavaj me

Real Madrid
Čelsi
PSŽ
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara